Avukatın karakolda dayak iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turaç TOP- Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İzmir Barosu avukatlarından 29 yaşındaki Amaç Kaya, kimliğini göstermesine rağmen götürüldüğü karakolda polis memurları tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

Karakolda kendisine kötü muamelede bulunan polis memurları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Kaya, ?Avukat olduğumu belirtmeme rağmen dinlemeden dövdüler. Asıl görevleri vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak olan ancak aksine davranan bu kişilerin ceza almaları için yasal yollardan mücadele edeceğim? dedi.

Geçen çarşamba günü avukat Amaç Kaya, Bornova İlçesi Manavkuyu semtindeki bürosuna gelen arkadaşı Yiğit Bebek'in otomobilini otoparka bıraktı. Bebek'i yanına alan Amaç, kendisine ait otomobille Sahilevleri'ndeki bir restorana yemeğe gitti. Burada yemek yiyip Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarını izleyen Kaya ve Bebek, gece saat 03.00 sıralarında tekrar büronun önüne geldi. Bebek'in otomobilini otoparktan çıkarmasını bekleyen Kaya, üstü açık kendi aracının içinde beklemeye başladı.

Bu sırada devriye görevi yapan Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekiplerinden biri, Kaya'nın yanına gelip kimlik göstermesini istedi. Kaya da cüzdanının, arkadaşı Bebek'in arabasında bulunduğunu, yanlarına gelince göstereceğini ve avukat olduğunu söyledi. Kimliğini ibraz edemediği için işlem yapan polis memurları tarafından iddiaya göre, karga tulumba araçtan çıkarılan Kaya, kelepçelendi. Bu sırada Bebek de olayın olduğu yere geldi. Kaya, arkadaşından aldığı kimliği polislere ibraz etmesine rağmen Bayraklı Karakolu'na götürüldü.

?ÜZERİME ÇULLANDILAR'

Kaya'nın anlatımına göre, avukat olduğunu söylemesi ve bu nedenle gözaltına alamayacaklarını bildirmesi ve nöbetçi savcıyla görüşme talebinde bulunmasıyla karakoldaki 8- 9 polis memurundan şiddet gördü. Kaya, ?Bana vurmaya başladılar. Hatta ben yerdeyken biri ayağıyla başıma bastı. Sürekli tekmelediler. Arkadaşım Yiğit Bebek de saldırıya tanık oldu? dedi. Kaya, karakola gelen nöbetçi amirle görüşme isteği üzerine tekrar saldırıya uğradığını ve saldırının bir polis memuru tarafından cep telefonuyla kaydedildiğini ileri sürdü. Kaya, nöbetçi karakol amiriyle yalnız görüştükten sonra işlem yapılmadan salıverildiğini belirtti.

SUÇ DUYURUSU

Avukat Kaya, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Bürosu'na olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, ?Maç izlediğimiz esnada Yiğit Bebek ile birlikte 20'lik tabir edilen bir şişe rakı içmiştik. Kesinlikle sarhoş değildim. Ayrıca, araç kullanacağım için fazla alkol almam da söz konusu değildir. Keza karakolda bulunduğum sürece bana, sinkaflı hakaretlerde bulundular. Beni haksız yere hürriyetimden mahrum eden, darp ve hakaret eden polis memurlarından şikayetçiyim? dedi.

Sırtında, başında ve kollarında yaralar oluştuğunu belirten Kaya, ?Ben Manisalı gençler davasında yargılanan 3 polis memurunun da avukatlığını üstlendim. Bunu da karakoldaki polis memurlarına söyledim. Ama, asıl görevleri vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak olan, ancak aksine davranan bu kişilerin ceza almaları için yasal yollardan mücadele edeceğim? dedi. Konuyla ilgili İzmir Barosu'nun da açıklama yapacağı bildirildi.

Polis yetkilileri ise kendilerine henüz bir şikayet başvurusunun ulaşmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber