İtfaiyecilerin hakkını savunan sendikacılar polis engeline takıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı'nın itfaiye erlerinin 24 saat iş, 24 saat dinlenme şeklindeki çalışma düzeninin İdari Mahkemesi'nin verdiği iptal kararına rağmen değiştirilmediğini öne süren sendikacılar, Büyükşehir Belediyesi tarihi binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak sendikacılar belediye binasına yürüyüşleri sırasında polis engeliyle karşılaştı. Bunun üzerine sendikacılar oturma eylemi yaptı.

Türk Yerel Hizmet-Sen üyesi bir grup sendikacı, İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki çalışma düzenini protesto etmek için Orhanparkı'ndaki Büyükşehir Belediyesi tarihi binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Atatürk Caddesi'nden kısa süreliğine slogan atarak yürüyen yaklaşık 20 kişilik grup, belediye binası önünde polis engeliyle karşılaştı. Sendikacılara daha fazla yürüyemeyeceklerini ileten polisle, Türkiye Kamu-Sen il Temsilcisi Selçuk Türkoğlu arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Trafiğin kapatılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile sözlü atışmaya giren sendikacılar haklarını aramalarının engellenemeyeceğini söyledi. Kısa süren gerginliğin adından sendika üyesi itfaiyeciler oturma eylemi başlattı.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yaptığı açıklamada; "Mahkeme kararına rağmen çalışma düzeni düzenlenmemiştir. Bu kez de 12 saat iş, 12 saat dinlenme yoluna gidilmiştir. Oysa Avrupa ve tüm dünya ülkelerinde itfayeciler 24 saat çalışıp 48 saat dinleniyor. Bunlarda hiç mi utanma yok, Allah'dan korkun" dedi. Anavatan Partisi İl Başkanı Amet Kömbe'nin de itfaiye üniforması giyerek destek verdiği eylemde konuşan Türk Yerel Hizmet-Sen Bursa Şube Başkanı Muhammet Yılmaz da; "Bugüne kadar yangınlarda, depremlerde, selde, fabrika ve orman yangınlarında günlerce can pahasına görev yapan itfaiyecilere zulüm yapılıyor. Her platformdan hak ve hukuktan bahsedenler neden itfayecilerimizin sesini duymuyor? Mücadelemiz sürecektir, haklarımızı alıncaya kadar geri durmayacağız" dedi. Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve diğer sendika yöneticileri de oturma eylemine destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber