Valinin çalıntı plakalı aracı MOBESE'den kaçamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2008 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'daki MOBESE sistemini denemek için çalıntı plaka taktığı otomobiliyle şehirde tur atan Vali Nuri Okutan, trafik ekiplerince yakalandı.

Trabzon'da 3 ay önce kurulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemini denemeye karar veren Vali Nuri Okutan, ilginç bir yola başvurdu.

2005 yılında Çorum'da çalındığı bildirilen aracın plakasını sivil aracına takan Vali Okutan, kentte dolaşmaya çıktı. Kısa süre içinde kayıp plakalı aracı tespit eden MOBESE sistemi elemanlarının uyarısı üzerine, Bölge Trafik Denetleme Amirliği'ne ait ekipler Vali Okutan'ın kullandığı otomobili durdurdu.

Aracı durduran polisleri titiz çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Okutan, ?Kurulması için çok uğraş verdiğimiz MOBESE'nin yararını gördük. 3 yıl önce kayıp olduğu Emniyet'e bildirilen bir plakayı araca takıp sistemin çalışıp çalışmadığını test etmek istedim. Sistemin yararını ortaya koymuş olduk. 3 yıl önce meydana gelmiş bir olay bugün bile tespit ediliyor? dedi.

Vali Okutan daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne giderek MOBESE sorumlusu polis memurlarını da tebrik etti. Okutan, aracını durduran trafik ekibi ve MOBESE ekibini takdirname ile ödüllendireceğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber