28 ilde hiç CHP'li belediye başkanı kalmadı
Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, 232 belediye başkanının CHP'den istifa ederek Yeni Parti'ye katıldığını ve bu sayının ağustos ayı sonuna kadar 300'ü geçmesini beklediklerini bildirdi
Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2026 14:10, Son Güncelleme : 07 Ağustos 2026 14:11
Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, 232 belediye başkanının CHP'den istifa ettiğini ve bu sayının ağustos ayı sonuna kadar 300'ü geçmesini beklediklerini bildirdi.
Belediye başkanlarının çoğunun Yeni Parti'ye üyelik işlemlerinin tamamlandığına dikkati çeken Tüzün 28 ilde ise hiç CHP'li belediye başkanı kalmadığını kaydetti.
Tüzün bu illerin; Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Trabzon, Uşak, Yalova ve Yozgat olduğunu söyledi.