16 Ağustos 2008'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BASIN TOPLANTISI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki çalışma ofisinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.00)

-HACI BEKTAŞ TÖRENLERİ BAŞLIYOR

-Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri başlıyor. Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi düzenlenecek olan resmi törenlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılıyor. Törenlere ayrıca, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile çok sayıda siyasetçi katılıyor.

-Törenlere, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da CHP Lideri Deniz Baykal katılmayacak. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile Alevi örgütleri arasında son birkaç yıldır devam eden tartışmalar nedeniyle, yine ?ayrılık? gölgesinde geçecek olan törenler 3 gün sürecek. (Saat: 10.00) (İzleniyor)

-BAKAN ÇELİK ORTAÖĞRETİMDE PROGRAM ÇEŞİTLİLİĞİ ÇALIŞTAYINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretimde Okul Çeşitliliği Yerine Program Çeşitliliğini Esas Alan Bir Yapıya Geçilmesi Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapıyor. (Saat: 9.00)

-BASK GENEL BAŞKANI AKAY'IN BASIN TOPLANTISI

-BASK Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşmelerin ertelenmesi ve sendikaların tutumu ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-DASK BAŞKANI SERDAR: DEPREM SİGORTASINDA 5 KONUTTAN 1'İNE ULAŞABİLDİK, ELEKTRİK VE SU ABONELİĞİ İÇİN DEPREM SİGORTASI ZORUNLULUĞU GETİRİYORUZ

-Marmara Bölgesi'nde 17 Ağustos 1999'da yaşanan 7.4 şiddetindeki depremin ardından kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, 2.4 milyar dolar ödeme gücü bulunan Kurumun, Türkiye genelinde konutların yüzde 21'ini zorunlu deprem sigortası kapsamına aldığını bildirdi.

-Hazırladıkları yeni yasal düzenlemeyi Başbakanlığa gönderdiklerini açıklayan Serdar, zorunlu deprem sigortası olmadan su ve elektrik abonelik işlemlerinin yapılamayacağını belirtti.

-Yeni düzenleme ile DASK'ın zorunlu deprem sigortası dışında, ihtiyaç olması halinde Bakanlar Kurulu Kararıyla başka teminatlar da verebileceğini kaydeden Serdar, bu teminatlar arasında terörizm riskleri ve çevre kirlenmesinin de bulunacağını ifade etti.

-22 MİLYONLUK İSTİHDAMIN 10 MİLYONU KAYIT DIŞI

-TÜİK'in verileri, toplam sayısı 22 milyon 277 bin olan çalışanların 10 milyon 115 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmadığını gösteriyor.

-KİMLİK NUMARASI OLMAYAN KEY HAK SAHİPLERİNE MÜJDE

-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, KEY hesaplarında alacağı olmasına rağmen kimlik numarası eksik olması nedeniyle 2 milyonun üzerindeki hak sahibine ödeme yapılamadığına dikkat çekerek, bu sorunun çözülmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası'nın şifre ile ilgili çalışma yaptığı, kurumların Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan onay beklediğini söyledi.

-BAKAN ÇELİK: ?ÖĞRENCİ AFFININ 2005-2008'İ KAPSAMASI DÜŞÜNCESİNDEYİM?

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı ile ilgili taslağın hazırlandığın bildirirken, Eğitim Hakkı Platformu ?www.ogrenciaffi.org.' temsilcileri Bakan Çelik'e af bekleyen öğrencilerin, affın kapsamı ve süresi ile ilgili taleplerini sundu.

-Bakan Çelik, platform temsilcilerine, ?Kapsamın 2005-2008 yılları arasında olması yönünde bir düşünceye sahibim. Ama süre konusu netlik kazanmadı, çalışmalar sürüyor? dedi.

-TÜRKİYE'DE SADECE 103 YENİ DOĞAN UZMANI, 156 YENİDOĞAN MERKEZİ VAR

-Sağlık Bakanlığı verileri, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ndeki bebek ölümlerinin ardından gözlerin çevrildiği yenidoğan ünitelerindeki yetersizliği bir kez daha ortaya koydu. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2008 itibarıyla Türkiye'de 156 adet yenidoğan merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde görev yapan yeni doğan uzmanı sayısı ise 103. Yenidoğan yoğun bakım yatağı başına düşen hemşire sayısı ise 1'i bile bulmuyor.

-Bir ayda 49 bebeğin yaşamını yitirdiği ve referans hastane olarak gösterilen Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde de durum farklı değil. Hastanede 122 adet yenidoğan yoğun bakım yatağı bulunuyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde 4 yenidoğan uzmanı bulunuyor. Yeni doğan başına düşen hemşire sayısı bu hastanede de 1'i bulmuyor, 0.7'de kalıyor.

-ARI SÜTÜ MUCİZESİ: ARI SÜTÜ İLE BESLENEN ANA ARI 4 YIL, POLENLE BESLENEN İŞÇİ ARI 5 AY YAŞIYOR

-Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Kadriye Sorkun, arı sütünün mucizesinden anlattı ve ?Arı sütü ile beslenen ana arı 3?4 yıl yaşarken, daha az süt daha çok polenle beslenen işçi arı ise ancak 5 ay yaşayabiliyor. Arı sütünün sırrı işte burada yatıyor? dedi.

-Prof. Dr. Kadriye Sorkun, arı sütünün faydalarına sürekli yeni unsurlar eklendiğini ifade ederek, ?Hücre yenileyici özelliğe sahip olan arı sütü, besleyici ve nemlendirici gücü sayesinde saç ve cilt bakımında da mucizevi etkiler yaratıyor. Dokuyu ve cildi yeniliyor, kırışıkları gideriyor. Arı sütü tüm dünya ülkelerinde, yoğun antibiyotik kullanan, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalarda ve enerji ihtiyacı olan sporcularla, gelişme problemi olan çocuklarda destekleyici besin olarak kullanılıyor? diye konuştu.

-İNGİLİZ ANA MUHALEFET PARTİ LİDERİ DE TÜRKİYE'DE TATİL YAPACAK

-İngiliz politikacıları tatil için Türkiye'yi seviyor. The İndependent, İngiliz ana muhalefet partisi Muhafazar Parti lideri David Cameron'un tatil için gelecek hafta Türkiye'ye gideceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber