Ehliyetinin sahte olduğunu 14 yıl sonra öğrendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salim UZUN/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'da özel bir sürücü kursundan ehliyet alan 42 yaşındaki Ali Hakan Tezcan, 14 yıl sonra ehliyetinin sahte olduğunu öğrendi.

Defalarca polis kontorlünden geçen ve bir çok kez trafik cezası alan Tezcan, motosiklet ehliyeti almak için gittiği Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde öğrendiği gerçekle şaşkına döndü. Antalya'da kuyum atölyesi işleten Ali Hakan Tezcan, 1994 yılında özel bir sürücü kursuna başvurarak E sınıfı ehliyet aldı. Ehliyetini 2008 yılı Şubat ayına kadar sorunsuz şekilde kullanan Tezcan, bu süre içinde aracıyla binlerce kilometre yol katetti. Polis kontrollerinden sorunsuz olarak geçen Tezcan, ehliyetindeki seri numaraları kullanılarak hakkında yazılan kırmızı ışık ihlali, yanlış park gibi cezaları ise sorunsuz ödedi. 14 yıl boyunca ehliyeti ile ilgili hiçbir sorun yaşamayan Tezcan, 2008 yılı Ocak ayında A2 ehliyeti almak için yine özel bir kursa yazılarak sertifika aldı. Ehliyetini almak için dosyasını Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne götüren Tezcan, görevli memurun, ?Sizin ehliyetiniz sahte. Hakkınızda işlem yapılacak? sözüyle neye uğradığını şaşırdı. Tezcan, 14 yıldır bu ehliyeti kullandığını söylese de hem eski ehliyeti hem de A2 ehliyeti almak için yaptığı başvuru iptal edildi. Tezcan, ehliyet aldığı sürücü kursunun usulsüz işlemler nedeniyle kapatıldığını, bu nedenle o dönemde ehliyet alan tüm kişilerin ehliyetinin sahte olduğunu öğrendi.

Ehliyetini kullandığı süre içinde aracıyla binlerce kilometre yol katetdiğini dile getiren Tezcan, ?Sahte olduğu söylenen ehliyetle onlarca kez polis kontrolünden geçtim. Hatta hakkımda yazılan trafik cezalarını aynı ehliyetle ödedim. Şimdi ise ehliyetimin sahte olduğu söyleniyor. Eğer gerçekten böyleyse 14 yıl nasıl araç kullanmama izin verildi anlamıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber