Rüşvet alan memur yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- İzmir Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda Tedaş'ta çalışan ve elektrik aboneliğini kendi üstüne almak isteyen vatandaştan işini yapmak için rüşvet alan memur yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yeni devraldığı işyerinin elektrik aboneliğini üstüne almak isteyen Ekrem Yangın isimli vatandaş, Çankaya semtinde bulunan Tedaş Konak İşletme Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan C.Y.'ye evraklarını teslim etti. Memur C.Y. (47) vatandaşa devraldığı işyerinin 6 bin 500 YTL tutarında eski borcu olduğunu ve paranın yüzde 22'sini öderse borcun tamamen silineceğini söyledi.

Vatandaştan önce 500 YTL alan C.Y: daha sonra 250 YTL. daha aldı ve 600 YTL. daha istedi. Parayı memura veren Ekrem Yangın Tedaş'ta çalışan diğer memurlara konuyu sorduğunda böyle bir işlemin yapılmadığını ve eski abone hakkında icra davası başlatıldığını öğrendi. Ekrem Yangın'ın durumu polise bildirmesinin ardından seri numaraları belirlenen paralar Ekrem Yangın tarafından memur C.Y.'ye verildi. Ekrem Yangın'dan paraları alan ve herhangi bir makbuz vermeyen C.Y. ekipler tarafından yakalandı. C.Y. irtikap ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber