Genç mühendis evlenmeyi reddettiği için öldürülmüş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2008 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kocaeli'de bir hafta önce evinde bıçaklanarak öldürülen genç mühendisin katil zanlıları yakalandı. Mühendisin evlenmekten vazgeçince sevgilisi ve ağabeyi tarafından öldürüldüğü belirlendi.

İstanbul Şili'de oturan ve Türkiye'nin önde gelen bir inşaat firmasında inşaat mühendisi olarak çalışan Sefa Tura (38), Goodman isimli bir firmaya Köseköy'de antrepo yapmak üzere İzmit'e geldi. İnşaat şirketinin Yahya Kaptan Mahallesi Pekdemir Siteleri Bahçelievler villalarında tuttuğu villada sevgilisiyle birlikte kalan Sefa Tura, bir hafta önce evde bıçaklanarak öldürüldü. Tura'nın cesedi çürümek üzereyken bulundu.

Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, mühendisin aşk yaşadığı S.C. isimli bayanın peşine düştü. Genç kızın olayı birkaç kişiyle birlikte yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, soruşturmayı bu yönde sürdürdü. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Tura'yı bıçaklayarak öldürdükleri tespit edilen S.C. ve ağabeyi H.C. Aydın'da yakayı ele verdi. İki zanlının saklanmasına yardım eden H.Ç. isimli bir şahıs da gözaltına alındı.

Eşinden ayrı yaşayan bir çocuk babası Sefa Tura'nın, kocasından boşanan S.C. ile 1 yıldır ilişki yaşadığı öğrenildi. Zanlı bayanı ailesinden evlenme vaadiyle aldığı ifade edilen Tura'nın, bir süre sonra şiddetli geçimsizlik sebebiyle ağabey H.C.'yi arayarak, "Kardeşini gel al" dediği ve bunun üzerine ağabeyin olayın olduğu villaya geldiği öğrenildi. Villada çıkan tartışmada S.C. ve ağabeyi H.C.'nin mühendisi bıçaklayarak öldürdükleri kaydedildi.

Mühendisin kayıp olan 34 AT 9315 plakalı otomobili ise Ankara Etimesgut'ta terk edilmiş olarak bulundu. Olayla alakalı gözaltına alınan 3 zanlı, bugün adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber