18 Ağustos 2008'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 11.00)

-TOPTAN BAŞBAKANLIK'TA

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık Merkez Bina'da ziyaret ediyor. (Saat: 17.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKİYE-AFRİKA İŞBİRLİĞİ ZİRVESİNDE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Çırağan Sarayı'nda "Ortak Bir Gelecek İçin Dayanışma ve İşbirliği" sloganıyla düzenlenecek zirveye katılacak heyet başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştiriyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN EROĞLU NİJER SU YÜKSEK KOMİSERİ GARBA GÖRÜŞMESİ

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Nijer Su Yüksek Komiseri Al Mustafa Garba ile bir araya geliyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇELİK ORTAÖĞRETİM ÇALIŞTAYINDA

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretimde Okul Çeşitliliği Yerine Program Çeşitliliğini Esas Alan Bir Yapıya Geçilmesi çalıştayının açılış konuşmasını yapıyor. (Saat: 9.00)

-BAKAN GÜLER'İN BASIN TOPLANTISI

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik üretimi, konut ısınma ve seracılık alanlarında kullanıma açılacak olan yeni jeotermal sahaların ihaleleri konusunda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 9.30)

-MEMURLARIN YÜZDE 80'İNİN BANKAYA BORCU VAR

-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu'nun bin memurla yaptığı anket çalışmasında Türkiye'nin gerçeği bir kez daha gözler önüne serildi. Anket sonucuna göre, memurların yüzde 80'i her ay bankalara 250 YTL ile bin YTL arasında değişen oranlarda kredi taksiti ödüyor.

-DİYALİZLE "HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞMANIN" YILLIK MALİYETİ 836 MİLYON YTL

-Türkiye'de diyalize girmek zorunda olan 39 bin kronik böbrek hastası bulunuyor. Hastaların 1 seanslık diyaliz ücreti ise 149 YTL. Haftada ortalama 3 gün diyalize girmek zorunda olan bir diyaliz hastasının aylık ortalama maliyeti bin 788, yıllık maliyeti ise 21 bin 456 YTL'yi buluyor. Toplam 39 bin diyaliz hastasının yıllık maliyeti ise 836 milyon 784 bin YTL'ye ulaşıyor.

-Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Arıcı, diyaliz hastalarının maliyetinin oldukça yüksek olduğunu söyleyerek, ?Korkunç bir maliyeti var. Önümüzdeki 5-10 yıl içinde frene basmazsak daha da artacak. Çünkü şişmanlık, tansiyon artıyor. Sağlıksız beslenme artıyor. Tüm bunlar açısından eğer frene basmaz isek ülkenin sağlık ekonomisi koruyucu hekimlik yerine buraya gidecek? dedi.

-Diyaliz tedavisinde farklı bir noktaya da dikkati çeken Prof. Dr. Arıcı, bazı hastaların diyaliz hastalarının, hastalıklarından dolayı uygulanan vergi indirimlerinden yararlanmak için organ naklinden kaçındıklarını da söyledi. Prof. Dr. Arıcı, ?Sağlıklı yaşamanın bedeli kesinlikle bir takım vergi avantajlarıyla karşılanamaz. Bu da bilinç düzeyiyle ilişkili bir durum? dedi.

-BODRUM'DA BALE RÜZGARLARI ESMEYE DEVAM EDİYOR

-Devlet Opera ve Balesi ve Bodrum Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen ?6. Bodrum Uluslararası Bale Festivali?, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Doğal güzellikleri, tarihi ve kültür yapısıyla turizm cenneti Bodrum, dünyaca ünlü bale topluluklarının yanı sıra, Türk Bale sanatının özgün yapıtlarını da sanatseverlerle buluşturuyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber