Öğrencinin kafasını duvara vuran öğretmen meclis gündeminde

Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Gemlik İlçesi Hamidiye İlköğretim Okulu'nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan İ.E. isimli öğretmenin bir öğrencisinin kafasını duvara vurduğu ve diğer öğrencilerin önünde öğrencisine küfrettiği iddia edilirken, söz konusu öğretmenle ilgili soruşturma süreci Meclis gündemine taşındı.

-AKP'nin seçim konvoylarında görüntülenen öğretmenin, daha önce görev yaptığı okuldan da öğrencilere uyguladığı şiddet nedeniyle uzaklaştırıldığı iddia edildi.

AKP'nin seçim konvoylarında görüntülenen Bursa'da Hamidiye İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmeninin bir öğrencisinin kafasını duvara vurduğu ve diğer öğrencilerin önünde öğrencisine küfrettiği iddia edilirken, söz konusu öğretmenle ilgili soruşturma süreci Meclis gündemine taşındı. İ.E isimli öğretmenin daha önce görev yaptığı okuldan da öğrencilere uyguladığı şiddet nedeniyle uzaklaştırıldığı kaydedildi.

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. İnce, Bursa'nın Gemlik İlçesi Hamidiye İlköğretim Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan İ.E'nin bir öğrencisine şiddet uyguladığı, öğrencisinin kafasını duvara vurduğu, diğer öğrencilerin önünde öğrencisine küfrettiğinin bilindiğini söyledi. İnce, adı geçen öğretmenin 28 Mart 2004 tarihinde yapılan seçimlerden önce düzenlenen AKP konvoyuna katıldığının fotoğraflardan anlaşıldığını kaydederek, ?Beden Eğitimi Öğretmeni İ.E. hakkında siyasi parti çalışmalarına katılmak suçundan bugüne kadar bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise, kendisi hakkında siyasi parti faaliyetlerine katıldığı gerekçesiyle soruşturma açılacak mıdır?? sorularının yanıtlanmasını istedi. İnce, İ.E. hakkında öğrencisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle bir soruşturma açılıp açılmadığının açıklanmasını isterken, ?Kendisinin Ali Kütahya İlköğretim Okulu'nda görev yaparken öğrencilerine şiddet uyguladığı, bu nedenle öğrenci velilerinin şikayetleri neticesinde Hamidiye İlköğretim Okulu'na geçtiği yönündeki iddialar doğru mudur?? sorusunu da Bakan Çelik'e yöneltti.

-?GÜCÜNÜ AKP'DEN Mİ ALIYOR??-

İnce, söz konusu öğretmen hakkında, öğrencisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle açılan idari soruşturmanın sonucunun ne olduğunun açıklanması gerektiğini belirtirken, ?İ.E.'nin AKP'nin seçim konvoylarına katılması, açıktan AKP'yi desteklemesi nedeniyle bu soruşturmanın kendisine ceza verilmeden kapatılacağı yönündeki iddialar doğru mudur?? sorusuna yanıt istedi.

İnce, söz konusu öğretmenle ilgili olarak okul idaresine öğrenci ve öğrenci velilerinin şikayet dilekçeleri verdiğinin, söz konusu dilekçelerin ise işleme alınmadığı yönünde iddialar bulunduğunu açıklayarak, ?Bu öğretmenin okul idaresi tarafından korunmasının gerekçesi nedir? İ..E. hakkında verilen şikayet dilekçelerinin işleme alınmamasında kendisinin gücünü AKP'den alıyor olmasının bir etkisi var mıdır?? sorusunu sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber