BES: Zamlar dengeleri bozdu

Haber Giriş : 18 Ağustos 2008 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?Eşit ücrete eşit ücret? zamlarının toplu görüşme öncesinde yürürlüğe koyulmasının Başbakanın sendikaları dikkate almadığını gösterdiğini kaydederek, ?Verilen zamlar memurların dengesini iyice bozmuştur? dedi.

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, memur maaşlarında yapılan yeni düzenlemelerle en düşük memur maaşında yüzde 10, ortalama memur maaşında ise yüzde 8.4 oranında arttığını kaydetti. ?Eşit ücrete eşit ücret? zamlarının açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memur zamlarına dönük politikasını eleştiren Avcı, ?Sayın Başbakan, memurlara ek ödeme verilmesini öngören yasal düzenlemeyi toplu görüşme öncesinde yürürlüğe koyarak masaya oturan sendikaları kale almadığını açıkça göstermiştir. Başbakanın bu tavrına karşı sessiz ve tepkisiz kalan etkisiz ?yetkili sendikalar' toplu görüşme masasının sabote edildiğinden habersiz bir şekilde toplu pazarlığın toplu komediye dönüşmesine neden olmuş ve varlık nedenlerini unutmuşlardır. Denge tazminatı adı altında verilen zamlar memurların dengesini iyice bozmuştur? açıklamasında bulundu.

-?VERİLEN ZAMLAR BİR PARMAK BALDIR?-

Avcı söz konusu zamları, ?tam bir dengesizlik tazminatı? olarak nitelendirirken, öğretmenlere verilen 112 YTL'lik denge tazminatının sorunları çözmeyeceğini söyledi. Söz konusu zammın kamudaki eşitsizlikler üzerine kurulu ücret politikasını ?perçinlediğini? savunan Avcı, birçok kurumda çalışanların maaş, ikramiye ve ek ödemelerle eline geçen ücretlerin, öğretmenlere verilen maaşın 5-6 katına karşılık geldiğini ifade etti.

Avcı, temel tüketim maddeleri başta olmak üzere petrol ve elektriğe temmuz ayında yapılan zamlara işaret ederek ekim ayında da akaryakıta zam geleceğini söyledi. Avcı, ?Yılbaşından bu yana elektriğe yüzde 40"ın üzerinde zamlandığı gibi kömür fiyatlarında da önemli oranda artış oldu. Gıdadan tutun, tüm temel harcamaların fiyat artışları enerji ve petrol fiyatlarına endeksli olduğu için önümüzdeki günlerde, temel ihtiyaç maddeleri ve halkın vazgeçilmez harcamalarında büyük oranlarda zamlar yapılmasını kaçınılmaz görüyoruz. Kısaca sayın başbakanın memurlara müjde ve lütuf havasıyla verdiğini söylediği zamlar memurlar için bir parmak baldır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber