Okul müdürü, öğretmeni bayrak sopası ile dövdü

Haber Giriş : 06 Kasım 2004 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir öğretmen, okul müdürü tarafından bayrak sopası ile dövülerek hastanelik edildi. Alnına 7 dikiş atılan öğretmenin dudakları patladı, gözleri morardı. Vücudunun değişik yerlerinde de darp izi olan öğretmene Samsun Devlet Hastanesi 2 gün iş göremez raporu verdi. Alnına 7 dikiş atılan öğretmen, okul müdürü için dava açacağını söylerken, Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili olarak inceleme başlatıldığını açıkladı.

Samsun'da hafta başında meydana gelen olayda, Vezirköprü Lisesi'nde öğretmen olan Rekabi Çakmak, eşinin çalıştığı Adnan Kahveci İlköğretim Okulu'na giderek müdür ile görüşmek istedi. Okul müdürünün eşine psikolojik baskı uyguladığını düşünen Rekabi Çakmak, Kemal Sarı'nın odasına çıkarak eşinin durumunu sordu. Müdür Sarı, Çakmak'tan önce dışarı çıkmasını istedi. Çakmak ise aynı okulda sınıf öğretmeni olan eşi Sonnur Çakmak'a neden sürekli disiplin cezası verildiğini öğrenmek istediğini tekrarlayınca okul müdürü, Çakmak'ın önce yanağını sıktı. Ardından da kapının arkasında duran bayrak sopasını alarak kafasına ve vücudunun değişik yerlerine vurdu. Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğretmenin kafasına 7 dikiş atılırken 2 gün iş göremez raporu verildi. Çakmak olay anını şöyle anlattı: "Eşime psikolojik baskı uyguladığını düşünerek kendisi ile görüşmek istedim. Müdür bey makamına güvenerek bana saldırdı ve bayrak direği ile vurmaya başladı. Gelecek raporlar doğrultusunda müdür hakkında dava açacağım."

Çakmak'ın eşi Sonnur Çakmak ise norm kadro yüzünden müdür ile iki kez mahkemelik olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Okuldan 2 kez gönderilmeme rağmen Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı ile döndüm. Ama müdür bana yine görev vermedi. Daha sonra mahkeme kararıyla sınıf verdi, fakat huzur vermedi. Sürekli baskı uyguladı." dedi.

Okul müdürü M. Kemal Sarı ise, Rekabi Çakmak'ın odasına izinsiz girip bağırdığını söyledi. Mağdur olan kişinin kendisi olduğunu iddia eden Sarı, devlet memuru olduğu için fazla açıklama yapamayacağını olayın adalete intikal ettiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın ise eğitim camiasının bu tür olaylar ile gündeme gelmesinin hoş olmadığını, soruşturmalarının devam ettiğini belirtti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber