Patlamada yaralanan polislerin kimlikleri belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana-Mersin Otoyolu Gözne çıkışında ihbar üzerine durdurulan bir otomobilde meydana gelen patlamada yaralanan 12 polis memurunun kimliği belli oldu. Olay yerinde ölen ve canlı bomba olduğu tahmin edilen kişinin ise kimliği araştırılıyor.

Olayda yaralanan polis memurları Ferhan Tek, Fettah Ateş, Ali Çetiner, Mehmet Çelik, Yusuf Ayan, Veysel Baytan, Abdulkadir Boyraz ve Tayfun Aktürk'ün Mersin Devlet Hastanesi, Burhan Uğur, Nuri Güleryüz, Adnan Ülke ve Mehmet Bayhan ise MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

Valilik yetkilileri, yaralı polislerden ikisinin ameliyata alındığını, diğerlerinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını, önemli bölümünün ayakta tedavi gördüğünü kaydettiler.

Mersin'deki patlama sonrası, Adana-Mersin otoyolu Gözne girişi araç trafiğine kapatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 12 polis memurunun yaralandığı patlamayla ilgili olarak "Emniyet teşkilatı, büyük bir bombalı saldırıyı önledi" dedi.

Patlamanın gerçekleştiği otomobilde, 30 kilogram C-4 tipi patlayıcı olduğu tahmin ediliyor.

Patlamanın olduğu 27 J 6836 plakalı beyaz renkli otomobilde bulunan kişi, Diyarbakır'dan 10 gün önce çıktıktan sonra 4 ilde konakladı ve bugün öğleden sonra Adana'dan Mersin'e hareket etti. Bu kişiyi takibe alan güvenlik güçleri, aracı ilk olarak Tarsus-Mersin arasında durdurmayı planladı. Yoldaki yoğunluğun çok fazla olması üzerine otoban gişelerinden yüksek kesimlerde alınan güvenlik tertibatı ile kontrollü şekilde geçmesi sağlanan otomobil, Gözne kavşağından Mersin kent merkezine yöneldikten sonra Bölge Trafik Müdürlüğünü hemen geçtikten sonra durduruldu.

Polisin ihtarına karşın sürücünün otomobilden inmemesi üzerine açılan ateşin hemen ardından patlama gerçekleşti. Yetkililer, patlamada otomobilin içinde sadece sürücü olduğunu belirtirken, araçta yaklaşık 30 kilogram C-4 tipi patlayıcı bulunduğu tahmin ediliyor.

Bu arada, patlama sonrası ölen kişinin hedefinin yeni Emniyet Müdürlüğünde mesai bitiminde personel çıkışı sırasında eylemini gerçekleştirmek olduğu öğrenildi.

Olay sonrası, yoğun güvenlik önlemi altına alınan bölgede aracın parçalarının yaklaşık 300 metrelik alana yayıldığı gözlendi.

Patlamada, hafif şekilde yaralanan polis memuru Şaban Bayer'in de Mersin Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildiği, Bayer ile yaralı sayısının 13'e ulaştığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber