YÖK Başkanı Özvar ve 10 üniversite rektörü Pakistan'a gidiyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 13-16 Eylül tarihlerinde 10 üniversitenin rektöründen oluşan heyetle Pakistan'ı ziyaret edecek. Heyette Boğaziçi, Dokuz Eylül, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik, Sabancı ve Yıldız Teknik üniversitelerinin rektörleri yer alıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2026 17:10, Son Güncelleme : 12 Eylül 2026 17:09
YÖK Başkanı Özvar ve 10 üniversite rektörü Pakistan'a gidiyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 13-16 Eylül'de üniversite rektörlerinden oluşan heyetle Pakistan'ı ziyaret edecek.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, heyette Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi olmak üzere 10 üniversitenin rektörü yer alacak.

Prof. Dr. Özvar, ziyaretinin ilk gününde Pakistan Yükseköğretim Komisyonu (HEC) Başkanı Niaz Ahmad Akhtar ile görüşecek.

Ziyaret kapsamında 14 Eylül'de, Türkiye-Pakistan Üniversiteler Forumu düzenlenecek. İki ülke üniversitelerinin yöneticilerinin bir araya geleceği forumda, yükseköğretim alanındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik başlıklar ele alınacak.

Görüşmelerde öğrenci ve akademisyen değişim programlarının düzenlenmesi, müfredat incelemeleri ve ortak derslerin belirlenmesi, öğrenci staj programlarının oluşturulması ile öğrenci ve akademisyenlere yönelik yaz programları düzenlenmesi değerlendirilecek.

Taraflar ayrıca ortak diploma programlarının oluşturulması, ortak araştırma ve yayınların yapılması, ortak çalıştay ve konferansların düzenlenmesi gibi alanlarda işbirliği imkanlarını görüşecek.

Prof. Dr. Erol Özvar, ziyaretinde, Pakistan Federal Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanı Halid Makbul Siddiqui ile de bir araya gelecek. Prof. Dr. Özvar ve beraberindeki heyet Pakistan'daki bazı üniversiteleri de ziyaret edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber