Öğrenci affı, hocalarıda umutlandırdı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAKUP BULUT / ANKARA

Üniversite eğitimlerini tamamlamak için af bekleyen öğrenciler hükümetin hazırlıklarını yürüttüğü af yasasının öğretim üyelerini de kapsamasını istiyor. Af bekleyen öğrencilerin sayısı ise 600 bini aşıyor.

Üniversite eğitimlerini tamamlamak için af bekleyen öğrenciler hükümetin hazırlıklarını yürüttüğü af yasasının öğretim üyelerini de kapsamasını talep etti. Yükseköğretimde öğrenci affı bekleyen gençler tarafından kurulan ve öğrenci affının çıkarılması amacıyla yoğun çalışmalar yürüten Eğitim Hakkı Platformu (www.ogrenciaffi.org) temsilcileri Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e taleplerini içeren bir rapor sundu.

Öğrenciler raporda yüksek miktarlarda senetlerle borçlanan araştırma görevlilerinin zor durumda kaldıklarını belirterek, "Yurt içinde ve yurt dışında üniversitelerde lisansüstü eğitim yapan ve araştırma görevlisi olarak çalışan birçok kişi yüz milyarlarca liralık senetler imzalamışlardır. Bu insanların öğrencilikle ilişiği kesildiğinde, senetleri ödeyemedikleri içinborçlanmışlardır. Bu kişilerin af kanunundan yararlanması ve görevlerine dönebilmesi af kanunu felsefesine göre bizce gereklidir" dediler.

JANDARMAYI KAPSASIN

Affın mesleki eğitim programlarını da kapsaması talep edildi: ?Güvenlik birimlerinin açık öğretim fakültesinde İçişleri Bakanlığı'nın bir iç protokolle eğitim aldığı Jandarma Meslek Eğitim ve Polis Meslek Eğitimi Ön Lisans programlarında başarısızlık çok normal hale gelmiştir. Bizce üniversite öğrencileri için gerçekleşti-rilen aflara bu programlar içinde geçerli olursa adalet sağlanmış olur.?

600 BİN KİŞİ AF BEKLİYOR

Bakan Çelik, öğrenci affı ile ilgili tasarının hazırlandığını ve gelecek ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını açıklamıştı. Çelik'in öğrenci affı tasarısının Ekim ayında TBMM'ye gönderilmesini beklediklerini açıklaması af bekleyen öğrenci ve ailelerde sevinçle karşılanmıştı. Af bekleyenlerin sayısının 600 bini aştığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber