Bakan Atalay'dan 'Organize Şube'ye baskın' açıklaması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteğiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde arama yapılmasının "baskın" olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Bakan Atalay, Suriye İçişleri Bakanı Bassam Abdulmajeed'i kabulünde, basın mensuplarının sorusu üzerine, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyaz Paksüt'ün dinlendiği iddiasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde arama yapmasının "baskın" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.


Organize Şube'ye Ergenekon baskını başsavcıdan gizli yapılmış

Atalay, "Baskın nitelemesini doğru bulmuyorum. Bu bir baskın değildir. Savcıların yürüttüğü bir çalışma, kendi sürecinde yürümüş ve sonuçlanmıştır. Sonucu da açıklanmıştır. Bu çerçevede değerlendiriyorum. Bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Baskın gibi nitelemeler bizi üzüyor. Adliye ile emniyet arasında böyle baskın maskın olmaz. Neticede yürütülen bir dosya ile ilgili süreçtir bu. O süreç kendi mecrasında yürümüştür" dedi.

Mersin'deki patlamayla ilgili soruya ise Bakan Atalay, olayın hangi örgüt tarafından yapıldığı ve yapan kişinin kimliği ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Atalay, emniyet güçlerinin kendisini takip ettiğini fark eden bir kişinin bombayı patlatması sonucunda olay yerinde polislerin de yaralandığını ifade etti. Atalay, iki polisin yaralarının ciddi olduğunu, birisinin Ankara'ya nakledilme durumunun bulunduğunun altını çizdi. Atalay, olayla ilgili gelişmelere göre yeni açıklamalar yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber