TSK en büyük hava operasyonunu dün yaptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

KUZEY Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani'ye ait Kürdistan TV, Türk Savaş uçaklarının Kuzey Irak'ta PKK'lı teröristlere yönelik bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük hava operasyonunu dün akşam saatlerinde yaptığını iddia etti.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 8 savaş uçağının Soran bölgesinde yer alan Ğınere alanını yoğun bir şekilde bombalandığı; hava saldırısından önce sınırdaki Türk topçusunun da Kanimasi'ye bağlı Şifi, Çemçi, Spindar, Sere Şara köylerinin kırsalını yoğun top atışı altına aldığını iddia etti.

Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak topraklarında yuvalanan PKK'lı teröristlere yönelik sınır ötesi hava ve kara operasyonu haberlerine fazla yer vermeyen Bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzini'ye ait Kürdistan TV, dün akşam saatlerinde Türk savaş uçaklarının bugüne kadar en büyük hava saldırısını dün akşam yaptığını duyurdu.

Kürdistan TV, 8 Türk savaş uçağının dün saat 17.00 sıralarında Soran bölgesinde (Talabani'nin denetiminde olan bölge) yer alan Ğınere alanını yoğun bir şekilde bombaladığını ileri sürdü. Bombalanan bölgelere yakın oturan köylülerin evlerini terk ederek güvenli yerlere gittiklerini belirten Kürdistan TV'nin operasyon için, ?Bugüne kadar gerçekleşmiş en büyük hava saldırısı? ifadesini kullanması dikkat çekti.

Genelkarmay Başkanlığı'ndan henüz bir açıklama yapılmazken, yerel kaynaklar, hava saldırısından önce Türkiye- Irak sınırının sıfır noktasında konuşlanan Türk topçu birliklerinin, sabah saatlerinden itibaren Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin karşısında bulunan Kanimasi bölgesindeki bazı alanların top atışı altına alındığını açıkladı. Türk topçusunun Kanimasi ilçesine bağlı Şifi, Çemçi, Spindar, Sere Şara köylerinin kırsalını yoğun top atışı yaptığını da belirtti.

Top atışının yapıldığı söz konusu alanların, TSK'nın Kuzey Irak'a düzenlediği kara harekatı sırasında en sıcak çatışmaların yaşandığı alanlar olduğu biliniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber