Boğulma ve kimyasal riski taşıyan anahtarlığa satış yasağı

Ticaret Bakanlığı, çocukların kullanımına yönelik bir peluş anahtarlıkta mevzuata aykırı kimyasal madde ve boğulma riski saptayarak ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi. Bakanlık Müşaviri Bekir Kaplan, nikel salınımı ve çekme testi standartlarını karşılamayan ürünün piyasaya arzının yasaklandığını duyurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2026 19:34, Son Güncelleme : 16 Eylül 2026 19:34
Boğulma ve kimyasal riski taşıyan anahtarlığa satış yasağı

TİCARET Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, standartlara aykırı olduğu ve çocuklar açısından risk taşıdığı tespit edilen anahtarlık için piyasadan toplatma kararı uygulandığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Güvensiz ürünlere geçit vermiyoruz. Ticaret Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen ürün güvenliği denetimleri kapsamında, çocukların kullanımına yönelik bir peluş anahtarlıkta güvenlik mevzuatına aykırı unsurlar tespit edildi. Boğulma ve kimyasal yaralanma riski tespit edilen üründe yapılan incelemelerde; üründe, mevzuatta belirlenen sınırların üzerinde kimyasal madde bulunduğu, nikel salınımının izin verilen limitin üzerinde olduğu, TS EN 71-1 standardına göre yapılan çekme testinde etiket piminin koparak boğulmaya neden olabilecek küçük bir parça oluşturduğu tespit edilmiştir. Söz konusu ürün için 31 Ağustos 2026 tarihinde piyasaya arzın yasaklanması ve ürünlerin toplatılması tedbirleri uygulanmıştır. Çocuklarımızın sağlığını ve güvenliğini tehdit eden ürünlere karşı denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber