Memur Sen, Bakan Çelik'ten toplu görüşmelerde destek istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki bir grup sendika üyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i bakanlıkta ziyaret ederek toplu görüşmelerin ikinci ayağı için destek istedi.

Toplu görüşmelerin ikinci turu yarın başlıyor. Görüşmeler öncesinde Memur Sen, Bakan Faruk Çelik'i ziyaret ederek destek istedi. Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu isteklerini anlatan raporu Bakan Çelik'e sundu.

Görüşme sonrasında bir açıklama yapan Ahmet Gündoğdu, çalışanların bakanı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan kendi taraflarında olmasını istediklerini kaydetti.

Bakan Faruk Çelik'in kendilerine yardımcı olacağını ilettiğini aktaran Gündoğdu, "Grevli toplu sözleşme hakkının yanı sıra en önemli isteğimiz memurlara yönelik siyaset yasağının kaldırılması yönünde. Anayasa'nın 51, 52 ve 53. maddelerinin değiştirilmesi talebimiz var. Bu isteklerimizi rapor halinde sayın bakana sunduk. Kendisi ilgileneceğini söyledi. Biz de çalışanların bakanı olarak kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin en önemli ihtiyacının sivil bir Anayasa olduğunu aktaran Gündoğdu, "70 milyonu kucaklayacak, hem kişilerin din ve vicdan özgürlüğünü genişleten hem de çalışma hayatının önündeki engellerin kaldırılmasını öngören bir anayasaya ihtiyaç var." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber