Duran: Türkçemizi doğru, güzel ve güçlü şekilde yarınlara taşımalıyız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 26 Eylül Türk Dil Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bir milletin geçmişten geleceğe kurduğu en güçlü köprünün kendi dili olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2026 16:10, Son Güncelleme : 26 Eylül 2026 16:12
Duran: Türkçemizi doğru, güzel ve güçlü şekilde yarınlara taşımalıyız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Türk Dil Bayramı'nı kutladı.

Duran, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, bir milletin geçmişten geleceğe kurduğu en güçlü köprünün, kendi dili olduğunu belirtti.

Türkçenin Orhun Yazıtları'ndan Yunus Emre'ye, Dede Korkut'tan bugünümüzün kalemine uzanan büyük bir medeniyet birikimini taşıdığını vurgulayan Duran, "Sevinçlerimizi, acılarımızı, türkülerimizi ve hikayelerimizi yüzyıllar boyunca aynı dilin içinde yaşattık. Bugün bize düşen, Türkçemizin zenginliğini korumak, onu doğru, güzel ve güçlü bir şekilde yarınlara taşımaktır. 26 Eylül Türk Dil Bayramımız kutlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber