Cemil Tugay'ın AK Parti'ye katılması bekleniyor: İzmir'de bir ilk olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın çarşamba günü AK Parti'ye katılması bekleniyor. Katılımın gerçekleşmesi halinde AK Parti, kuruluşundan bu yana ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesinde yönetimi devralmış olacak. Yerel seçimlerden bu yana AK Parti'ye katılan belediye başkanı sayısının ise 102'ye ulaştığı belirtildi.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 05 Ekim 2026 08:33, Son Güncelleme : 05 Ekim 2026 08:35
Cemil Tugay'ın AK Parti'ye katılması bekleniyor: İzmir'de bir ilk olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın çarşamba günü AK Parti'ye katılması bekleniyor. Katılım gerçekleşirse AK Parti, tarihinde ilk kez İzmir'de yönetimi devralmış olacak.

Belediye başkanlarının AK Parti'ye katılımı hız kesmeden devam ediyor.

Gazetemiz geçen yıl eylül ayında yaptığı haberde katılımların 100'ü bulabileceğini öngörmüştü. Gelinen noktada, yerel seçimlerden bugüne AK Parti'ye 102 belediye başkanı katıldı. Katılımların bu hafta da sürmesi bekleniyor.

CEMİL TUGAY AK PARTİ'YE KATILACAK

Çarşamba günü parti genel merkezinde yapılacak grup toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, beraberindeki ilçe belediye başkanları ile AK Parti saflarına katılması bekleniyor. Tugay, AK Parti'ye katılırsa, AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesinde yönetimi devralmış olacak.

Öte yandan İzmir'den en son katılım Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ile olmuştu.

Cemil Tugay işçi sorusunu yanıtladı, AK Parti iddiasını reddetmedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber