Halkbank personeli emekliliğe yanaşmıyor

Haber Giriş : 07 Kasım 2004 05:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Personelini gençleştirmek için Pamukbank ile birleşen Halk Bankası'nda, emekliği gelmiş 3 bin personelden sadece 605'i emekli olmak için başvuruda bulundu. Banka yönetimi, emekliliği gelmiş personelin sözleşmelerini yenilememeyi planlıyor.

TMSF kapsamımdaki Pamukbank ile birleşmeye hazırlanan Türkiye Halk Bankası'nda, emeklilik sıkıntısı yaşanıyor. Birleşmenin ardından 3 bin personeli emekli etmeyi planlayın Halkbank yönetimi, sadece 605 emeklilik başvurusu gelince zor durumda kaldı.

Birleşme tarihi 17 Kasım

BDDK tarafından birleşmeleri onaylanan Türkiye Halk Bankası ile Pamukbank'ta birleşme tarihi olarak 17 Kasım 2004 tarihi belirlendi. Pamubank'ın genel kurulunun ardından 8 Kasım'da da Türkiye Halk Bankası genel kurulu yapılacak. Halk Bankası'nın genel kurulunun ardından, her iki bankanın bilgisayar sistemleri tekrar denenecek. Halk Bankası yönetimi, bayram tatilinde, her iki bankanın da tüm bilgisayar sistemlerini tekrar deneyecek, bir aksaklık olup olmadığını kontrol edecek. 17 Kasım tarihinden itibaren de, tüm Pamukbank şubeleri Halkbank şubesi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Personel emekli olmuyor

Türkiye Halk Bankası yönetimi, Pamukbank ile birleşerek, personelini gençleştirmek istiyordu. Bu kapsamda, Halkbank'ta emekliliği gelmiş olan yaklaşık 3 bin personel emekli edilecekti. Bunun için, şu anda emekliğini isteyen personele tazminatları yüzde 20 zamlı olarak ödeniyor. Ancak, emeklilik başvuruları beklenin çok altında kaldı. Bugüne kadar, yüzde 20 zamlı tazminat hakkından yararlanarak emekli olmak için sadece 605 kişi başvuruda bulundu. Türkiye Halk Bankası'nın yaklaşık 8 bin, Pamukbank'ın ise 4 bin personeli bulunuyor. Her iki bankanın birleşmesinin ardından en az 2 bin personelin emekli edilmesi bekleniyordu. Banka yönetimi, emekliliği geldiği halde emekli olmaya yanaşmayan personelin sözleşmelerini yenilememeyi hedefliyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber