Polis, borsa spekülasyonları üzerine master yapacak

Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyduğu alanlarda polislerin yapacağı yüksek lisans ve doktora programını belirledi.

Son yıllarda ekonomi üzerinde olumsuz sonuçlar doğuran, 'İnsider Trading' olarak adlandırılan borsa spekülasyonları da polisin master yapacağı konular arasında. Bu konuda uzmanlaşacak polisler spekülatörlere göz açtırmayacak. Çocuk pornografisiyle mücadele, polisin ruh sağlığı, terör örgütlerinin üniversite öğrencilerine dönük çalışmaları, sporda şiddete etki eden faktörler polisin uzmanlaşacağı alanlardan bazıları.

'Yurtiçi-yurtdışı lisansüstü eğitim ve yurtdışı kısa süreli eğitim yönergesi' kapsamında 112 polis, 80 konuda master programını tamamlayarak alanlarında uzmanlaşacak. 5 polis de beş ayrı konuda doktora yapacak. Başvuruları kabul edilen polisler yüksek lisans ve doktoraları tamamlanana kadar başka bir işte görevlendirilmeyecek. Akademik personel master ve doktoraları tamamlanana kadar merkezde Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde geçici görevlendirilecek. Master ve doktora yapacak polislerin programları uzun çalışmalar sonucu belirlendi. Ancak bu yıl ilk kez master programına borsada spekülasyon yapılarak ekonomi üzerinde olumsuz sonuçlar doğuran faaliyetlere de yer verildi.

Sedat Güneç/Zaman


Sınırlar profesyonel ?sınır polisi'ne emanet 25 Ağustos 2008 Pazartesi, 06:30 POLİTİKASınırlarımız 2012'ye kadar özel eğitimli polislere emanet edilecek Ortadoğu'nun en büyük bomba araştırma merkezi kurulacak

TÜRKİYE'DE Avrupa ve Ortadoğu'nun en kapsamlı bomba araştırma merkezi kurulacak. 3. Ulusal Program Taslağı'nda birçok yeniliğin hayşata geçirilmesi planlanıyor. Buna göre Türkiye'de Avrupa ve Ortadoğu Patlayıcı Maddeler ve Bomba Araştırma, İnceleme ve Eğitim Merkezi'nin kurulması öngörüldü. Bu merkez en geç 2013 yılına kadar tamamlanacak.

Sınır polisine özel eğitim: Ulusal Program Taslağı'na göre sınırlarda profesyonel sınır polisleri görev yapacak. Sınır polisliği veya yönetiminin uzmanlık gerektiren bir meslek olması ve bu mesleğin kendine özgü eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının bulunması nedeniyle, Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı bir sınır güvenliği meslek yüksek okulu kurulacak. Bu konuda polislere hizmet içi eğitim verilecek. Türkiye'nin AB'nin açık ve güvenli sınır genel stratejisine ulaşılması sağlanacak. Tüm bu çalışmaların 2012'ye kadar tamamlanması öngörüldü.

Kriminal laboratuar: Yine yapılacak işler arasında Ankara'da araç kazaları inceleme laboratuvarı inşası ve tefrişi ile İstanbul'da jandarma bölge kriminal laboratuvarı inşası ve ileri seviye cihazların temini yer alıyor. Adana, Diyarbakır ve İzmir'de Emniyet Bölge Kriminal Laboratuvarları kurulacak. NEVİN BİLGİN- Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber