GSB uyardı: KYK borcu iddiasıyla ödeme talep edenlere dikkat!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün adını kullanarak öğrenim kredisi borcu veya icra dosyası olduğunu öne sürüp ödeme isteyen kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2026 18:46, Son Güncelleme : 19 Ekim 2026 19:24
GSB uyardı: KYK borcu iddiasıyla ödeme talep edenlere dikkat!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK) adını kullanarak öğrenim kredisi borcu veya icra dosyası bulunduğu iddiasıyla ödeme talep eden kişilere karşı vatandaşları uyardı.

"İtibar edilmemeli"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK adını kullanarak borç veya icra dosyası olduğunu öne sürüp ödeme isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Borç sorgulama ve ödeme nasıl yapılmalı?

Açıklamada vatandaşların borç bilgilerini e-Devlet üzerinden kontrol etmesi istendi. Ödemelerin ise yalnızca Ziraat Bankası ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi ödeme kanalları üzerinden yapılması gerektiği vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bakanlığımıza bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüzün adını kullanarak öğrenim kredisi borcu veya icra dosyası bulunduğu iddiasıyla ödeme talep eden kişilere itibar edilmemelidir. Vatandaşlarımızın borç bilgilerini e-Devlet üzerinden kontrol etmeleri, ödemelerini Ziraat Bankası ve Gelir İdaresi Başkanlığının resmi ödeme kanalları üzerinden gerçekleştirmeleri önemle rica olunur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber