Eğitim-İş: Sorumluluk sınavları bu hafta yapılsın

Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, sorumluluk sınavı ile üniversitelerin kayıt tarihlerinin çakıştığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan lise son sınıf öğrencilerinin sorumluluk sınavlarının, 28-31 Ağustos tarihleri arasında yapılmasını istedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Adıbelli Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce 17 Temmuz'da yayımlanan genelgede, sorumluluk sınavlarının Eylül ayında yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlattı. Sorumluluk sınavının yapılacağı tarihler ile üniversitelerin kayıt tarihlerinin birbiri ile çakıştığına ve üniversitelerin kayıtlar sırasında diploma istediğine dikkat çeken Adıbelli, lise son sınıf örgencisi olup, sorumluluk sınavına girecek öğrencilerin, üniversiteye kayıt yaptıramama durumu ile karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Adıbelli, okul idarelerinin, öğrencilerine yardımcı olmak için lise son öğrencilerinin sorumluluk sınavlarını 1-3 Eylül tarihleri arasında yapacaklarını belirttiklerini ifade ederek, ?Ancak okul idarecilerinin bu iyi niyet gösterisi yeterli değildir. Milli Eğitim Bakanlığı gerekli önlemleri almalıdır? dedi. Adıbelli, öğrencilerin mağdur olmaması için lise son sınıf öğrencilerinin sorumluluk sınavlarının 28-31 Ağustos tarihleri arasında yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber