Sendikalar, zam için Hükümetten ek bütçe istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile kamu çalışanları sendikaları arasındaki toplu görüşmelerde hükümetin ilk somut teklifi, bütçede öngörülen 5 milyar 750 milyon YTL oldu. Sendikalar ise hükümetin ek bütçe hazırlayarak kamu çalışanlarına ödenecek zamla bu ödeneğin 8-9 milyar YTL'ye çekilmesini istiyor.

Hükümeti ve kamu çalışanları sendikaları toplu görüşmelerin 3. turunda bir araya geldi. Bugüne kadar, kamu çalışanlarına herhangi bir zam teklif yapmayan hükümetin Kamu İşveren Kurulu, 2009 yılı için memurlara bütçeden ayrılan 5 milyar 750 milyon YTL ile ilk teklifini yaptı. Bu rakamın, ortalama olarak yüzde 7.5'e denk geldiği öğrenildi.

Kamu Sen'e bağlı bir sendika yetkilisinden edinilen bilgiye göre, sendikalar hükümetin bu rakamı 8-9 milyar YTL'ye çıkarması halinde maaş artış görüşmelerine geçilebileceğini belirtti.

Bu aşamadan sonra hükümetin memurların talebi için ek bütçe hazırlanması gerektiği, bunun da Bakanlar Kurulu kararı ile olabileceği için konunun Bakanlar Kurulu'na götürüleceği sözü verildi.

Hükümetin, 8-9 milyar YTL ödemesi halinde, ortalama zam oranının yüzde 10'a çıkması hesaplanıyor.

Görüşmelerden önce Kamu Sen hükümetin, memurlara 14.2 milyar YTL ödemesini isterken; Memur Sen'in bu rakamı 23.1 milyar YTL olarak belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber