210 kişilik okul kontejanına 1498 başvuru

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na sınavla alınacak 210 öğrencilik kontenjan için 1498 kişi başvurdu.

D.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na yetenekle alınacak öğrencilerin seçme sınavı üniversite stadında başladı.

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Saraç, sınavla ilgili yaptığı açıklamada, sporun insanlara fiziksel ve ruhsal kazanımlar sağlamanın ötesinde dünya evrensel kültürünün en önemli bir parçası olduğunu bildirdi.

Toplumların spora ve sporculara göstermiş oldukları ilginin artışı, sportif müsabakalara tüm toplum katmanlarından milyonlarca insanın heyecanla katılmasının sporu ve sporcuları ayrıcalıklı bir konuma getirdiği gibi spor eğitimini de önemli kıldığını kaydeden Saraç, bu nedenle üniversitede verilecek spor eğitiminin her aşamasına çok önem verdiklerini belirtti.

Bu yıl giriş sınavını takip edeceklerini aktaran Saraç, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Ayrıca aldığımız yeni önlemlerle hem sınavın daha sağlıklı geçmesini sağlayacak hem de oluşacak tereddütlere yer bırakmayacağız. Bunun için ilk defa bu yıl adayların aldığı puanlar anında bilgisayarlara kaydedilecek ve hemen anons edilecektir. Çok sayıda kamera, öğrenciler sınav olurlarken çekim yapacak ve müdürümüz Doç Dr. Hüseyin Büyükbayram ve yardımcıları, sınavın bütün aşamalarında hazır bulunacaklardır. Tüm adaylar sınava, her aşaması için isterlerse itiraz edebilecek ve kamera kayıtlarımızı izleyebileceklerdir. Bu nedenle en küçük bir tereddütte, yapılacak itirazların yüksekokulumuz müdürlüğünce anında değerlendirilecek. Geçen yıl yapılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na giriş sınavlarına 629 kişi başvururken, bu yıl bu sayının 1498 olması üniversitemizin yeni yönetimine olan güvenin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca da yetenek sınavına bu yıl 1498 kişinin müracaat ettiğini, sınavlar sonucunda 210 öğrencinin alınacağını bildirdi.

Sınavların 1 hafta süreceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber