'Gümüş Kız' Şırnak'a gitmek istemiyor. Tayin için dilekçe yazdı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olimpiyat'ta Türkiye'ye tekvandoda gümüş madalya kazandıran Azize Tanrıkulu, beden eğitimi öğretmeni olarak Şırnak'a atandı. Tanrıkulu, ?2012'deki Olimpiyat'ta altın madalya için çalışmalıyım. Şırnak'ta bu ortam yok? dedi.

Pekin'de yapılan Olimpiyat'ta ülkemiz adına 57 kiloda tekvandoda gümüş madalya kazanan Azize Tanrıkulu beden eğitimi öğretmeni olarak Şırnak'a atandığını yarış günü öğrendi. O an duygularının karıştığını belirten Tanrıkulu, "2012'de yapılacak Olimpiyat'ta altın madalyayı ülkeme getirmeyi hedefliyorum. Çok çalışmam gerekiyor. Şırnak'ta bu imkanı bulup bulamayacağımı bilemiyorum" dedi.

GÖNLÜ ANTALYA'DA

Tanrıkulu, "Normal bir öğrenci olsam muhakkak giderdim. Fakat ülkemin adını dünyaya duyurmak istiyorum. Spor hayatımı devam ettirmek istiyorum. Bu yüzden dilekçe yazdım" diye konuştu. Antalya'da büyüdüğünü söyleyen Tanrıkulu, bu ilde öğretmenlik yapmak istediğini belirterek, "Umarım taynimi değiştirmemde bana yardımcı olurlar. Ama yine de fedarasyonun önerdiği yere tayinimi isteyeceğim. Başkan da benim Şırnak'a gitmemi istemiyor" dedi.

İSTEDİĞİ YERİ SEÇEBİLİR

Mili sporcuların öğretmenlik yapmak istedikleri yeri seçme hakkının olduğunu söyleyen Fedarasyon Başkanı Metin Şahin, Tanrıkulu'nun Şırnak'ta 2012 Olimpiyatları'na hazırlanma imkanı bulup bulamayacağının araştırılacağını söyledi. Şahin, "Azize'nin katılacağı daha birçok yarışma var. Bu tür sporcuların iyi partnere ihtiyacı var. Şırnak'ta bu imkanı bulamayabilir" dedi. Şahin, Tanrıkulu'nun şu anda antrenmanlarına devam ettiği için öğretmenlik yapamayabileceğini de belirtti.

Münevver ÇAKIRTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber