Diyanet müfettişine oyun kuran hocalar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yalçın Bayer'in yazısı

HÜRRİYET treni Balıkesir ve Bandırma'ya geldiğinde Balıkesir (Necdet Çetin) ve Bandırma (Halil Uzun) müftüleri ile ilgili iddialar anlatılmıştı; para toplama, müftülük binası yaptırma, Kuran kursları ve kermesler gibi...

Cemaatten bazı kişilerin anlatımları üzerine biz de bu gelirlerin doğru kullanılıp kullanılmadığını, bir soruşturma yapılıp yapılmadığını sormuştuk. Ve eklemiştik.

"Yoksa iddialar sumen altı mı ediliyor?"

"Diyanet Vakıfları Zenginleşiyor" (7.8.2008) başlıklı bu yazımız üzerine Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. İzzet Er aramış ve böyle bir konuyu gündeme getirdiğimiz için teşekkür etmişti. Adı bu işlere karışanlar hakkında inceleme yaptıklarını, bu konuyu da gündeme aldıklarını belirterek "Bu konudaki hassasiyetimize güvenebilirsiniz" demişti.

SORUŞTURMAYA ENGEL

Bandırma'dan bir dostumuz aradı, yazımız üzerine Bandırma'ya Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan iki müfettiş gönderilerek incelemeye başlandığını haber verdi. Gerisini kendi anlatımıyla okuyalım: "Bandırma Müftüsü Halil Uzun, 15 günlük izne ayrılmış bulunuyor. Bu süre içinde, Bandırma Müftülüğü'ne, Haydarçavuş Camii İmamı İsmail Taşkın vekálet ediyor. İsmail Taşkın, yaklaşık 100 din görevlisinin katılımıyla gerçekleşen aylık toplantıda, önce din görevlilerine, Bandırma'ya gelen iki müfettişi tanıştırıyor. Müfettişler, toplantıdan çıktıktan sonra da müftü vekili Taşkın, din görevlilerine şunları söylüyor:

'Bu müfettişler, Hürriyet Gazetesi'nde yer alan yazı nedeniyle geldiler. Sizden ricam, dinsiz bir gazetede yer alan yazılar nedeniyle Müftümüz Halil Uzun aleyhinde ifade vermemenizdir. Artık bu işi kapatalım. Kol kırılır yen içinde kalır.'

Müftü vekili İsmail Taşkın'ın, bu sözleri söylediğine dair birkaç din görevlisinin imzasını taşıyan bir tutanak da, bazı gazetecilerin elindedir."

Bandırma'daki din görevlileri, bu gelişmeyi size iletmemi istediler. Çünkü, Müftü Halil Uzun hakkında yürütülmekte olan soruşturmanın, bundan öncekiler gibi yine sağlıklı olmayacağının endişesini taşıyorlar.

Bandırma'da halen soruşturma yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerinin isimleri şöyledir: Halil İnce (Başmüfettiş), Özcan Gökçebay (müfettiş yardımcısı).

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. İzzet Er, teşkilat mensuplarına karşı böyle bir baskı yapılıyorsa, o müfettişler nasıl görev yapacaklar? Doğruları nasıl bulacaklar?.. Sadece bizim yazmamızın konuyu aydınlatmaya yetmeyeceği anlaşılıyor. Saygın, dürüst, cesur ve içinde Allah korkusu olmayanlara karşı nasıl mücadele edeceksiniz?

Ramazan 1 Eylül'de başlıyor; 'üç aylar'da dualar ettiler. Şimdi de teravih kıldıracaklar. Bu 'din tacirleri'ni hiç teşhir etmeyecek misiniz? Dinde de 'temiz toplum' gerekmiyor mu?

İzzet Hocam, bu tip hocalar öbür dünyada mı hesap verecekler?

Yoksa, yargıda mı?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber