27 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARA KUVVETLERİ'NDE DEVİR TESLİM TÖRENİ

-Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Karargahı'nda yapılacak olan devir teslim töreni ile görevini Orgeneral Işık Koşaner'e teslim ediyor.

-Kara Kuvvetleri Karargahı'ndaki devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt katılıyor. (Saat: 17.30)

-BAKAN ÇELİK'İN TOPLANTISI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar ve özel sağlık hizmeti sunucularının da bulunacağı sağlık konusunda gelinen nokta ve yapılacak düzenlemelere ilişkin SGK'da düzenlenecek basın toplantısına katılıyor. (Saat: 11.00)

-4. TÜRKİYE SEKTÖREL EKONOMİ ŞURASI

-IV. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren Başkanlığında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Sektör Meclislerinin Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla TÜİK'te gerçekleştiriliyor.

-Toplantıda özel sektörün sorunları masaya yatırılıyor. (Saat: 10.00)

-DURMUŞ YILMAZ YENİ BANKNOTLARI TANITIYOR

-Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Yeni Türk Lirası'ndan Türk Lirası'na Geçiş Tanıtım Kampanyası" hakkında bir basın toplantısı düzenliyor.(Saat 10:00)

-BASK BAŞKANI AKAY'IN BASIN TOPLANTISI

-BASK Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşmelerin 13. gününde hükümetin tutumuna, sendikaların duruşuna ve gelinen noktaya ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-?TÜRK DAYANIŞMA KONSEYİ" KAMU-SEN ÇADIRINI ZİYARET EDİYOR

-?Türk Dayanışma Konseyi? üyeleri Kamu-Sen'in Abdi İpekçi Parkı'ndaki toplu görüşme çadırını ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-KESK'Lİ KADINLARIN BASIN AÇIKLAMASI

-KESK üyesi kadınlar ?kamu emekçisi kadınların çalışma yaşamında karşı karşıya geldikleri ayrımcılığı? ve taleplerini dile getirmek üzere Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Önünde basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-İSO ?İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU 2007 YILI RAPORU?NU AÇIKLIYOR

-İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2007 yılı Raporu'nun sonuçları Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısı ile İSO Yönetim Kurulu Başkanı C.Tanıl Küçük tarafından açıklanıyor. (Saat: 10.00)

-DEMİREL: "AKP, KAPATMA DAVASINDA AKLANMADI SUÇLANDI"

-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi laikliğe karşı eylemlerin odağı olarak kabul ettiğine dikkat çekerek, AKP'nin aklanmadığını aksine suçlandığını vurguladı. Demirel, ?Bu hadise, önümüzdeki zaman içerisinde bir nevi tartışma kaynağı olacaktır. Türkiye siyasetinde yeni sorunlar çıkartacaktır? dedi.

-Demirel, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tartışmalı rektör atamalarına ilişkin ise, ?Doğru mu yaptı, eğri mi yaptı meselesi, önümüzdeki zaman içinde görülür. Yani, Cumhurbaşkanı bu rektör tayinleriyle acaba, laikliğe karşı eylemlere odak teşkil edecek tayinler mi yaptı, yoksa Cumhuriyet'e sadık rektörler mi tayin etti? Bu önümüzdeki zaman içinde görülecektir? dedi.

-Demirel, Ergenekon davasının Türkiye'de büyük bir belirsizlik meydana getirdiğinin altını çizerek, ?Suç nedir? Bu suç nerede işlenmiştir? Bundan kim zarar görmüştür. Bu suçun suçluları ile irtibatı nedir? Eğer iddianamede zikredilen herkes, telefon konuşmalarına atıfta bulunulan herkes suçlu ise, o zaman Türkiye'de devlet ve toplum suçludur. Bir belirsizlik, bir şaşkınlık meydana getirmiştir? dedi.

-Demirel, Ankara Zekai Tahir Burak Kadın ve Doğum Hastanesi'nde yaşanan bebek ölümleri konusunda ise, ?Eğer bir ülkede doğan çocuğu yaşatamıyorsanız, ?daha çok doğurun? demenin bir anlamı yoktur. Evvela doğan çocukları bir yaşatmak lazım. Doğuran anneleri yaşatmak lazım. Yani, beş günde 25 tane bebeğin ölmesini esefle karşılıyorum? dedi.

-AKP'Lİ ÖZDALGA BAYKAL'I BU KEZ CHP ÖRGÜTÜNE ŞİKAYET EDECEK

-CHP'yi daha önce Sosyalist Enternasyonel'e şikayet eden TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, bu kez CHP örgütlerine ve CHP'li seçmene mektup göndererek, eski partisini ve liderini şikayet edecek.

-Özdalga, şikayet mektubunda, ?Baykal'ın yüzkarası siyasetine dur deyin. Baykal demokrasi arsızı. CHP'nin izlediği siyasetle başarılı olma şansı yok" diyecek.

-CHP'NİN MECLİS BİLANÇOSU

-CHP Meclis Grubu, 2007-2008 Yasama Yılına ilişkin çalışma bilançosunu çıkardı. CHP Grubu geride bıraktığımız yasama yılı boyunca, Meclis Başkanlığına, 3 bin 672 yazılı soru önergesi, 379 sözlü soru önergesi, 129 yasa önerisi, 130 Meclis araştırma önerisi, 2 Meclis soruşturması önergesi ve 3'er kez de gensoru ve genel görüşme önergesi verdi.

-CHP Grubu, Türkiye'de siyasetin gerilmesine neden olan ve AKP hakkında açılan kapatma davasının da temel delili olarak gösterilen Anayasa'daki türban değişikliği başta olmak üzere pek çok yasal düzenlemeyi de Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı.

-İŞBANKASI GENEL MÜDÜRÜ ÖZİNCE: ÜÇ İHRACAT, İKİ ENFLASYON RAKAMI EKONOMİNİN İYİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ

-İş Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, Türkiye'nin dünya ekonomi liginde gerilediğine işaret ederek, ?Ekonomi iyi durumda demek, üç ihracat rakamı, iki enflasyon rakamı değil ki. İhracat, dış ticaret iyi güzel durumda tamam da yeter mi? dedi.

-ABD'de yaşanan finansal krizin ?tam bir skandal? olduğunu vurgulayan Özince, bunun kapitalizm, piyasa ekonomisi, serbest piyasa ve rekabet ortamı adına çok büyük bir ayıp olduğunu söyledi.

-EKONOMİNİN LOKOMOTİF SEKTÖRLERİ YÜKSEK MALİYETLERDEN VE MERKEZ BANKASI'NIN POLİTİKALARINDAN ŞİKAYETÇİ

-Ekonomiyi canlandıran sektörler arasında bulunan tekstil, müteahhitlik, demir, çimento ve bankacılık sektörleri yüksek maliyetlerden ve elektrik fiyatlarında en fazla sorun yaşıyor. Ayrıca, Merkez Bankası'nın para ve faiz politikalarını yeniden gözden geçirmesini talep etti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber