Rüşvete polis kameralı tespit

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 19:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Batman Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan'ın danışmanı Nesim Turhan'ın bir müteahhitten rüşvet olarak aldığı iddia edilen 14 bin YTL'lik bankadan tahsil ederken görüntülendiği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Demiryolu köyü Gültepe mevkisindeki TOKİ konutları Sosyal Donatı binaları inşaatlarını yapan ve Siirt'te faaliyet gösteren yüklenici firmanın, bir ay önce inşaatları tamamladığı belirtildi.

Açıklamada, firmanın, daha önce başvuruda bulunduğu Batman Belediyesinden inşaatlara ait yapı izin ruhsatlarını alabilmek için A.K. aracılığıyla Batman Belediyesi Belediye Başkanı danışmanı olarak görev yapan Nesim Turhan ile irtibat kurduğu belirtilerek, işlemler karşılığında Turhan'a verilmek üzere 25 bin YTL istendiği kaydedildi.

Daha önce 10 bin YTL'nin alındığı, geri kalanın daha sonra alınacağı bilgisi üzerine Batman Cumhuriyet Savcılığının koordinesinde yapılan çalışmada, Turhan'ın ?hamiline? yazılı 14 bin YTL tutarındaki çeki bankadan tahsil ederken polis kamerasıyla saniye saniye görüntülendiği ifade edilen açıklamada, mahkeme kararıyla belediye başkanı makam odası, danışman odası ve özel kalem odasında arama yapıldığı ifade edildi.

Aramalarda Turhan'ın odasında rüşvet karşılığı bankadan tahsil ettiği belirlenen paranın 10 bin YTL'sinin, bankadan alındığında içine konulan poşete sarılı olduğu bildirilen açıklamada, 4 bin YTL'nin ise bulunamadığı bildirildi.

Açıklamada, aramalarda ayrıca terör örgütü PKK'nın propagandasını içeren örgütsel doküman ile 18 yabancı menşeli fişek ele geçirildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

?Turhan'ın evinde yapılan aramada da 1 ruhsatsız tabanca, 2 boş şarjör, 7 yabancı menşeli fişek ele geçirildi. Öte yandan olayla ilgili olarak Siirt Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı A.K, aracılık eden F.G. ile müteahhit G.Y, rüşvet almak ve vermek, aracılık etmek suçlarından yakalanarak adliyeye sevk edildi. Turhan da rüşvet almak ve terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak suçlarından adliyeye sevk edildi. 4 kişinin sorgusu sürüyor.?

Nesim Turhan, dün bir müteahhitten 14 bin YTL rüşvet aldığı iddiasıyla, Siirt Bayındırlık İl Müdür Yardımcısı A.K. da rüşvete aracılık ettiği iddiasıyla gözaltına alınmışlar, olayla ilgili müteahhit G.Y'nin de arandığı bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber