Kredi kartı borçları boşanma nedeni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Denizli - Denizli'de kredi kartı borcu nedeniyle icra takibi yapılan yaklaşık 2 bin kişinin geçen yıl ekonomik nedenlerle boşanmak için mahkemeye başvurduğu, bu yılın 6 ayında bu rakamın bin 945 olduğu bildirildi.

Denizli Baro Başkanı Adil Demir, kent merkezi ve ilçelerde ekonomik sıkıntı nedeniyle toplumun temel taşı olan ailede dağılmalar yaşandığını belirtti.

Denizli'de geçmişte boşanma oranının diğer kentlere göre yüksek olduğunu ancak bunun yine de Avrupa kentleri düzeyinde olmadığını ifade eden Demir, son rakamlar itibarıyla boşanma oranlarının Avrupa ülkeleriyle başa baş hale geldiğini bildirdi.

Adil Demir, bu durumun nedeninin ailelerin kredi kartı kaynaklı icra takibiyle karşı karşıya kalması olduğunu öne sürdü.

Demir, geçen yıl Denizli ve ilçelerinde yaklaşık 60 bin kişi için icra takibi başlatıldığını, bu yılın 6 ayında bu rakamın 50 bine ulaştığını kaydetti.

İcra takiplerinin yaklaşık yüzde 90'ının kredi kartı ve tüketici kredi borçlarıyla ilgili olduğunu vurgulayan Demir,"Görülüyor ki yurttaşlarımız kredi ve kredi kartlarından dolayı büyük bir hesapsızlık içerisinde harcama yapıyor. Sonra başka bir kredi kartıyla diğer kredi kartı borcunu ödemeye çalışıyor" dedi.

Borçların çığ gibi büyüdüğünü ve borç nedeniyle icra takibiyle karşı karşıya kalan vatandaşların bu sıkıntılarını ailelerine yansıtmaya başladığını ifade eden Demir, "Geçimsiz ve dağılmış ailelerde suça eğilim daha yüksek oluyor. Bu durumda özellikle ekonomik suçlarda toplum gerginleşti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber