Kulak kopartan belediye başkanı serbest

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık Belde Belediye Başkanı Methi Olca, tartıştığı kız kardeşinin kulağını ısırarak kopardığı için gözaltına alındı.

Fındık Belediye Başkanı Methi Olca, bilinmeyen bir nedenle tartıştığı kız kardeşi Teybet Ergül'ün kulağını ısırarak kopardı. Ergül'ün şikayeti üzerine ağabeyi Belediye Başkanı Methi Olca gözaltına alındı. Jandarmada sorgusu tamamlanan Belediye Başkanı Olca çıkarıldığı Güçlükonak Adliyesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.


Güçlükonak - Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Fındık beldesi Belediye Başkanı Methi Olca, kız kardeşinin kulağının bir bölümünü ısırarak kopardı.

2 dönemdir Fındık Beldesi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Methi Olca ile kız kardeşi Taybet Ergül arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Olca, kız kardeşinin kulağını ısırarak bir bölümünü kopardı.

Ergül'ün kulağının kesik bölümünün, hastaneye geç ulaştırılması nedeniyle yerine dikilemediği öğrenildi.

Taybet Ergül, 6 çocuk annesi olduğunu, kulağı ağabeyi tarafından koparıldığı için çok üzgün olduğunu söyledi.

Olayı ağlayarak anlatan Ergül, kızıyla evinin önünde otururken komşu evde oturan kardeşi Süleyman Olca'nın bir yandan odun keserken diğer yandan da komşusundan aldığı un eleğinin kendisine ait olduğunu iddia ettiğini, bu nedenle aralarında sözlü tartışma çıktığını söyledi.

Eleğin kendilerine ait olmadığını, komşusundan ödünç aldığını söylemesi üzerine kardeşinin öfkelenerek kendisine küfür ettiğini belirten Ergün, olayı şöyle anlattı:

"Ben de kardeşime 'Bana neden küfür ediyorsun. Beni sürekli azarlayıp küçük düşürüyorsun, bütün aile bana kötü davranıyorsunuz' dedim. Bu sözlere daha çok sinirlendi ve beni tartakladı. Bu sırada kardeşimin ayağı kaydı ve düştü. Düşme sırasında ayağı kırıldı. Olayı gören annem durumu ağabeyim Methi Olca'ya haber vermiş. Ben ne olduğunu anlayamadan ağabeyim yanında adamlarıyla geldi. Kapımı kapattığım halde kırdı. Kaçamadım. Saldırdı ve beni tartaklayıp dövdü. Daha sonra da hıncını alamayarak kulağımı ısırarak kopardı. Çok korktum. Bu bir vahşettir."

"İnsan insana bunu yapar mı"

Ergül, kendilerine yardım etmeleri için jandarmayı aradığını ve kendilerini hemen sağlık ocağına götürdüklerini belirterek, "Karakol komutanı Güçlükonak'tan bizim için ambulans istedi. Asker bize çok yardım etti. Sağ olsunlar. Kopan kulağı da buzun içine koyduk. Şırnak Devlet Hastanesine gittik. Ama geç kalmışız. O yüzden yerine dikemediler. Çok üzgünüm ve perişanım. İnsan insana bunu yapar mı?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber