İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS Adayları Bilgisayar Sertifikası Peşinde Koşmasın!

Önlisans ve ortaöğretim mezunları açısından, 2004 ve 2006 KPSS sonuçları 21 Eylül 2008 tarihinde sona erecektir. 21 Eylül 2008'de yeni sınav yapılacaktır ve KPSS'ye dayalı başvuru işlemlerinde artık bu sınav sonuçları kullanılacaktır. Ancak, daha bugünden, binlerce aday, özellikle de orta öğretim mezunu adaylar bilgisayar sertifikası almak için kurslara gitmektedir. Tabiki amaç yarışılacak aday sayısını azaltmaktır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgisayar sertifikası almak için kurslara akın eden adaylara çok önemli bir hususu hatırlatmak istiyoruz.

KPSS tercih kılavuzlarındaki açıklama şu şekildedir:

"Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, ?M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak? niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir."

KİMLER SERTİFİKA ALMAMALI?

Bu kılavuz hükmüne göre;

1- Örneğin lisede iken seçmeli, zorunlu veya ortak bilgisayar dersi alan kişinin zaten bilgisayar sertifikası almasına gerek yoktur.

2- Yine, yükseköğrenim sırasında; seçmeli, zorunlu veya ortak bilgisayar dersi alan adayın da bilgisayar sertifikası almasına gerek yoktur.

AÇIK LİSE MEZUNLARI SERTİFİKA ALMALIDIR

3- Kılavuz hükmü örgün eğitim dediği için açık lise veya açık yüksek öğrenim görevlerin, ?M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak? niteliği arayan kadrolara başvurmak için bu sertifikayı almaları gerekmektedir.

KREDİ SAYISI ÖNEMLİ MİDİR?

4- Burada en önemli konu, kredi sayısıdır. Yukarıdaki kılavuz hükmünde de görüleceği üzere, 12 kredi, 8 kredi, 6 kredi şeklinde bir belirleme yapılmamıştır. Sadece ve sadece bilgisayar dersinin seçmeli, ortak veya zorunlu olarak alınmış olması yeterlidir.

10 PARMAK YAZMAK İÇİN KURSLARA GİDİLMELİ MİDİR?

5- Bilindiği üzere zabıt katipliğine yapılacak atamalarda dakikada belirli bir kelime (90 ve üzeri) yazılması istenilmektedir. Bu şartın yerine getirilebilmesi için adayların bilgisayar kurslarına gitmesinin ve bol miktarda pratik yapmalarının yararlı olduğunu düşünüyoruz. Burada alınan sertifikalar sınav sırasında istenilmemekle birlikte, bu kurslarda edinilen pratiklerin önemli katkısı olmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber