Çalıştay'da, ders saatlerinin artırılması istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 21:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ders Kitaplarını Değerlendirme Çalıştayı'nda, ders saatlerinin artırılması ve öğretmenlere yeni ders programlarının uygulanmasında kolaylık sağlanması için hizmet içi eğitime ağırlık verilmesi önerildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca koordine edilen ve Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde dün başlayan "Ortaöğretim Programları ve Ders Kitaplarını Değerlendirme Çalıştayı", komisyonlarca hazırlanan raporların sunulmasıyla sona erdi.

Çalıştay'ın bitiminde, ortaöğretim'deki coğrafya, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, edebiyat, dil ve anlatım zorunlu dersleriyle ilgili kurulan komisyonlarca hazırlanan raporlar okundu. Raporda, ders saatlerinin artırılması ve öğretmenlere yeni ders programlarının uygulanmasında kolaylık sağlanması, fiziki alt yapının iyileştirilmesi, ders programları ve kitaplarının yeniden gözden geçirilmesi önerilerinde bulunuldu.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, raporların sunumundan sonra yaptığı konuşmada, "Seçmeli dersler ve temel dersler dahil 99 dersimiz var ama biz bunu bir okulda icraya koyduğumuzda 15-20 ders oluyor. Haftalık ders saatlerinin 35-40'tan 35'e ve 30'a indirdik. Şimdi biz bir taraftan bunu yaparken, çocuklarımızın yükünü hafiflettik derken, bir taraftan da tekrar sil baştan yukarıya çıkmak elbette makul değil ama bu teklifleri biz kabul ediyoruz. Bunlar çalışılacaktır. Gerçekten makul olanlar uygulanacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber