BASK'tan toplu görüşme yorumu: Sıfıra sıfır elde var sıfır

Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, yedinci toplu görüşmelerde de memurlar lehine bir kazanım elde edilemediğini belirterek, ?Bilanço sıfıra sıfır elde var sıfır? dedi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, yedinci toplu görüşmelerde de memurlar lehine bir kazanım elde edilemediğini ifade ederek, ?Bilanço sıfıra sıfır elde var sıfır? dedi.

Hükümetin sendikalara sunduğu mali teklifi değerlendiren BASK Başkanı Resul Akay, ?Toplu görüşmeler onbeş gün değil, onbeş yıl yapılsa bile masaya oturan sendikalar tasfiye edilmediği takdirde hiçbir şey değişmeyecektir? dedi. Yedinci toplu görüşmelerde de memurların lehine bir kazanım elde edilemediğini kaydeden Akay, ?Bilanço sıfıra sıfır elde var sıfır. 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşme masasını bloke edercesine ek ödeme kararını yürürlüğe koyan hükümetin verdiği mesajı anlamamakta direnen sendikaların içine düştükleri durum içler acısıdır. Birinci gün masaya gelmesi gereken zam teklifinin ondördüncü gün gelmesi de sendikaları dikkate almamanın bir başka ifade biçimidir? diye konuştu.

-?HÜKÜMET TOPLU GÖRÜŞME MASASINI CİDDİYE ALMIYOR?

Hükümetin toplu görüşme masasını ciddiye almadığını ileri süren Akay, müzakereleri yürüten Devlet Bakanının çantasında Yüksek Planlama Kurulunun Orta Vadeli Mali Planı bulunduğunu, bu plana göre 2009 yılında memur maaşlarına yapılacak artışın önceden belirlendiğini ifade etti. Hükümetin Orta Vadeli Mali Plan ve ek ödeme kararı ile toplu görüşme masasına gelerek toplu görüşmelerin başlamadan bittiğini ilan ettiğini vurgulayan Akay, ?Bu duyuruyu ?Mısır'daki Sağır Sultan' duymuş, masanın öbür ucundaki sendikalar duyamamıştır? dedi. Hükümetin bu tutumuna karşı sendikaların daha ilk gün masayı terk ederek, tüm sosyal diyalog süreçlerinden çekilerek meydanları mesken tutması gerektiğini belirten Akay, ?atı alanın Üsküdar'ı geçtiği? bir süreçte sendikaların tepki gösterme eğilimlerini ?dostlar alışverişte görsün? tabirinden öteye geçmediğine işaret etti. Akay şöyle devam etti:

?Kazanılmış hakları koruyamayan, taleplerini ve tepkilerini ortaklaştıramayan, toplu görüşmenin kapsamından habersiz bulunan sendikalarla memur sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. Kamu çalışanları sendikal tercihlerini gözden geçirmedikleri takdirde yedi yıldır yaşadıkları hüsrana yenilerinin de ekleneceğini unutmamalıdırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber