Rüşvet ihbarcısı, öğretmeni gasp ederken yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 14:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

İZMİR'de 5 yıl önce suçlarını görmezden gelmeleri karşılığında Basmane Karakolu'nda görevli polislerin kendisinden rüşvet aldığı ihbarında bulunarak 8 polisin gözaltına alınmasına neden olan ihbarcı S.A., evine gittiği öğretmen Ş.S.U.'yu banyoya kilitleyip cep telefonlarıyla kredi kartlarını gasp etti.

Kaldığı otel odasına yakalanan S.A.'nın rüşvet iddiası üzerine haklarında dava açılan polislerden Basmane Karokol Amiri Başkomiser Ertuğrul Bodur yaşadıklarını gururuna yediremeyip beylik tabancasıyla intihar etmişti.

Geçen hafta meydana gelen olayda, çok sayıda suçtan poliste kaydı bulunan S.A., Birinci Kordon'da tek başına dolaşırken, bankta yanına oturduğu Nevvar Salih İşgören Kız Meslek Lisesi öğretmeni Ş.S.U.'yla tanıştı. Yaklaşık iki saat süren sohbetin ardından da S.A., kendisini davet eden öğretmenin Alsancak semtindeki evine gitti. Sohbet evde de devam ederken, öğretmen Ş.S.U., duş alacağını belirtip banyoya girdi. Bunu fırsat bilen S.A. ise Ş.S.U.'nun arkasından kapıyı hissettirmeden üzerine kilitledi. Duş alıp banyodan çıkmak isteyen ancak içeride kilitli kalan Ş.S.U.'nun iki cep telefonunu ve kredi kartlarını alan S.A. kaçtı. Kapıyı kırarak dışarı çıkan Ş.S.U.'nun ihbarı ve verdiği eşkal bilgileriyle kimliği belirlenen S.A.'nın yakalanması için Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. S.A.'nın, Alsancak semtindeki bir otelde kimliksiz olarak kaldığı ihbarını alan polis, harekete geçti. Odasına yapılan baskınla yakalanan S.A., Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. S.A.'nın kredi kartlarından 900 YTL çektiği ve 600 YTL'lik alışveriş yaptığı da ortaya çıktı. Öğretmenin, evine davet ettiği için kendisini ihbar edemeyeceğini düşünüp rahat haraket ettiğini belirten S.A.'nın, işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber