Sağlık Bakanı Akdağ, denetleme başkanı Ergüven'in görevden alnmasını savundu

Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denetde Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Atılay Ergüven'in görevden alınmasını, ?bir soruşturmayı eksik yaptığı, yolsuzluk ve kamu zararını ortaya çıkarmadığı? gerekçesine dayandırdı.

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denetde Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Atılay Ergüven'in görevden alınmasını, ?bir soruşturmayı eksik yaptığı, yolsuzluk ve kamu zararını ortaya çıkarmadığı? gerekçesine dayandırdı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başmüfettişlik görevinden alınan DENETDE Başkanı Atılay Ergüven'le ilgili, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın soru önergesini yanıtladı. Atılay hakkındaki soruşturma dosyalarının yargıya intikal ettiğini ve yargıya saygının gereği olarak bilgi verilemeyeceğini belirten Bakan Akdağ, ?gerçeği aykırı rapor veren hekimler ile sahte raporu kullanan, görevine gelmeyen, görev yapmayan kamu görevlileri hakkında yasal işlem yapılması ve soruşturma dosyasının yargıya intikal ettirilmesi hukuki ve ahlaki bir zorunluluk olup, Bakanlığımızca da bu doğrultuda işlem tesis edilmesine rağmen, özellikle yargıya intikal eden dosyalarla ilgili olarak gerçek dışı iddiaların ısrarlı bir şekilde bazı basın organlarınca bazı milletvekillerince gündeme getirilmesi garip karşılanmaktadır? dedi. Ergüven'in bir sivil toplum örgütünün başkanı olması ve dernek faaliyetleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmasının mümkün olmadığını dile getiren Bakan Akdağ, şunları söyledi:

?Atılay Ergüven, ?göreve gelmemek, sürekli izinsiz mesaiyi terk etmek, verilen işlere zamanında başlamamak, bakanlığın yazılı ve şifahi talimatlarına rağmen verilen işleri sürekli geciktirmek, göreve gitmemek, gerçeğe aykırı istirahat raporu alarak kullanmak, başkanlık talimatına yazılı olarak karşı çıkmak suretiyle, kullandığı raporun ilme ve fenne uygunluğunun tespitine yönelik çalışmayı engellemek' gibi konusu suç olan fiilleri işlemiş, zorunlu olarak da hakkında soruşturmalar açılmıştır.?

?RAPORU İADE EDİLMESEYDİ 129 BİN 722 YTL'LİK KAMU ZARARI ANLAŞILAMAYACAKTI?

Ergüven hakkındaki soruşturmaların ön yargıdan uzak, objektif ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde kanunlara, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzük ve Yönetmeliğine uygun olarak yürütüldüğünü belirten Bakan Akdağ, ?Atılay Ergüven'e bir soruşturmayı eksik yaptığı, yolsuzluk ve kamu zararını ortaya çıkarmadığı için raporu 6 Mart 2007 tarihli yazımızla iade edilmiş, bu iade yazısı çerçevesinde müfettiş tarafından yeniden yapılan inceleme ve araştırma neticesinde 129 bin 722 YTL kamu zararına sebebiyet verildiği ortaya çıkarılmıştır. ?Yolsuzluklarla mücadele ettiği' ileri sürülen müfettiş, şayet raporu iade edilmeseydi yolsuzluğu ve kamu zararını ortaya çıkarmamış olacaktı. Müfettişlerimiz ve Bakanlığımızca yolsuzlukların kapatılması için değil, varsa açığa çıkarılması ve yasal işlem yapılması için gayret gösterilmektedir. Müfettişlerimize görevlerini yaparken hiçbir baskı ve etki yapılması söz konusu olmayıp, aksine önyargıdan uzak, yansız, objektif ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde görev yapmaları için her türlü destek ve imkan sağlanmaktadır? dedi.

BAŞBAKANLIĞA ŞİKAYET ETMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı başmüfettişliği görevinden alınan DENETDE Başkanı Atılay Ergüven ise görevden alınmasını Başbakanlığa şikayet etmişti. Hakkında çok sayıda soruşturma açılan Ergüven'in şikayetini ise Başbakanlık incelemek yerine Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'na bildirmekle yetinmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber