Yatar pozisyonda otomobil kullanmak trafik kazasına davetiye çıkarıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ağustos 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazalarının önemli bir bölümünün şoförün oturma pozisyonundan kaynaklandığı belirtildi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğaç Niyazi Özüçelik'in yaptığı araştırmaya göre kazaların çoğu, sürücünün manevra hatası dışındaki sebeplerden kaynaklanıyor.

Şoförün oturma pozisyonu dahi kazaya yol açıyor. Arkaya yatar pozisyonda araç kullanmak, diğer pozisyonlara göre kaza riskini daha da artırıyor. Kişisel hatalarda, uykusuzluk ve yorgunluk başı çekerken, uzun süre araba kullanmak, meslek stresi, diyabet, alkol ve uyuşturucu kullanımı kazaya davetiye çıkaran diğer sebepler.

Trafik kazaları çocuklar, gebeler ve yaşlılar üzerinde derin izler bırakıyor. Kafa travması çocuklarda ortaya çıkan en sık yaralanma türü. Kazalardaki ölümlere bakıldığında yüzde 22,6'lık kesim, 0-5 yaş arası çocuklardan oluşuyor. Çocukların tedavileri ve hastanede kalış süreleri, yetişkinlerden daha kısa oluyor. Hamilelerin kaza sonrası yaşadığı travmalarda hem annenin hem de bebeklerin değerlendirilmesi gerekiyor.

Fatih Vural

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber