Şırnak'ta şehit düşen asker toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2008 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Şırnak'ın Silopi ilçesinde cinnet geçiren bir askerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Çavuş Zekeriya Demirkaynak, Sivas'ın Altınyayla ilçesinde toprağa verildi. Tezkeresine 75 gün kala şehit olan Demirkaynak'ın cenazesi, ambulansla Sivas'a getirildi. Gece Sivas Asker Hastanesinde bekletilen cenaze, sabah ailesi ve yakınları tarafından alınarak Altınyayla'da ailesinin yaşadığı Rıfat Öçten Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında şehit Demirkaynak'ın annesi Selvinaz, babası Hamdi, AA Altınyayla Yurt Muhabiri olan kardeşi Hasan Demirkaynak, diğer kardeşleri ve yakınları göz yaşı döktü.

Altınyayla Büyük Camisi'nde kılınan namazın ardından şehit Demirkaynak'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre askerlerin, daha sonra vatandaşların omzunda ilçe mezarlığına kadar taşındı. Cenazeye katılan çok sayıda vatandaş terör örgütü PKK'yı lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Demirkaynak'ın cenazesi daha sonra göz yaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi. Burada fenalık geçiren şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Türk bayrağına ve oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken anne Selvinaz Demirkaynak'ı cenaze törenine katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber