Bardakoğlu: 'Kur'an kursları olmamalıdır' düşüncesi haksızlık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Eğer 'Kur'an kursları olmamalıdır, Kur'an kurslarının olması Türkiye'nin giderek karanlık dönemlere dönüşünün işaretidir' diye düşünülüyorsa büyük bir haksızlık yapılıyor. Diyanetin yönettiği Kur'an kurslarının sayısının artması, bu toplum için sevindirici bir gelişmedir" dedi.

Bardakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an kursları konusundaki tartışmalara değindi. Türkiye'de Kur'an kurslarının zorunlu olmadığını, istemeyen vatandaşların çocuklarını kurslara göndermediğini ifade etti.

Büyük bir çoğunluğun, "İyi ki Diyanet İşleri Başkanlığı var, iyi ki Diyanet İşleri Başkanlığının Kur'an kursları var' dediğini ifade eden Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anne babalar çocuklarının erken yaşta Kur'an öğrenmesini, temel dini bilgileri öğrenmesini, Allah'ı, peygamberi tanımasını, anneyi, babayı, vatanı, milleti, bayrağı, Cumhuriyeti, toplumu, büyüğü, küçüğü tanımasını, sevmesini istiyorsa bunun eğitimini vermek istiyorsa devletin de buna yardımcı olması lazım. Biz olmadığımız zaman alternatif imkanlar ortaya çıkar. Kaldı ki bu konuları özgürlük zemininde çözebiliriz. Her kapıya bir polisi koyarak, insanların ne yapıp ne ettiğini kontrol altına alamazsınız. Kapıya polis koysanız, aile evin içinde çocuğa istediği eğitimi verebilir. Buna engel olamazsınız. Kapalılık gittikçe ikiyüzlülüğü arttırır ve yanlışı arttırır. Açıklık, şeffaflık ve özgürlük aslında hepimizin buluşma noktasıdır. Böyle olunca bırakalım isteyen göndersin. Kim ne istiyorsa biz ona yardımcı olalım."

Kur'an kurslarında okutulan kitapları ve müfredatı Başkanlığın web sayfasına koyduklarını belirten Bardakoğlu, kurslardaki eğitimin "herkesin gözü önünde" yapıldığını söyledi. Bardakoğlu, "Ama bunu yapmayıp da 'Kur'an kursları olmamalıdır. Kur'an kurslarının olması Türkiye'nin giderek karanlık dönemlere dönüşünün işaretidir' diye düşünülüyorsa büyük bir haksızlık yapılıyor. Aslında doğru olan Diyanetin yönettiği Kur'an kurslarının sayısının artması. Bu, toplum için sevindirici bir gelişmedir. Diyanetin Kur'an kurslarının sayısı azalıyorsa o zaman endişe edin, tereddüte düşün" diye konuştu.

Bir kişinin oruç tuttuğu ya da tutmadığı için toplumsal baskıya maruz kalmasını da "fevkalade çirkin bir şey" olarak niteleyen Bardakoğlu, Türkiye'nin bir özgürlükler ülkesi olduğunu, namaz kılanın kılmayana, oruç tutanın tutmayana, dinin gereklerini yerine getirenin getirmeyene bugüne kadar hiçbir baskı yapmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber