Okulun ilk gününde 2 okulda hırsızlık şoku

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 12:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Muğla'nın Milas ilçesinde anasınıfı ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin ders başı yaptığı ilk gün, iki okulda hırsızlık olayı yaşandı.

Sabah okula gelen okul idarecileri hırsızlık olayıyla karşılaştı. Milas Lisesi'nde yaşanan hırsızlık olayında, okulun yangın merdivenindeki demirleri kırdıktan sonra, 3. kat penceresinden içeri giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, okul idarecilerine ait odaların kapılarını, okul yangın takımındaki malzemeleri kullanarak kırdı. Okuldaki 5 idareciye ait kapıyı kıran hırsız ya da hırsızlar müdür ve müdür yardımcıların çekmecelerinde para ve değerli eşya aradıktan sonra para kasasının da bulunduğu Okul-Aile Birliği Odası'na yöneldiler. Buradaki çelik kapıyı Milas Lisesi Müdür Başyardımcısı Hasan Tahsin Onat'ın odasından aldıkları anahtarla kolayca açan hırsız ya da hırsızlar kasayı da zorlanmadan açtı. Ancak kasada para bulamayan hırsızlar okuldan eli boş döndüler.

Milas Lisesi'nin karşısında bulunan Anadolu Lisesi'nin kamera kayıtlarını inceleyen polis, okulda hırsızlık teşebbüsünde bulunan şahısların belirlenmesi için çalışma başlattı. Sabah saatlerinde anasınıfına çocuklarını getiren veliler ve öğretmenler olayı şaşkınlıkla karşıladılar.

Diğer hırsızlık olayı ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Güvenlik kamerasıyla korunan okula giren hırsız ya da hırsızlar okula ait bir adet dijital fotoğraf makinesini aldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, iki okulda üzücü olaylarla karşılaştıklarını belirterek; ?Bu sabah idareci arkadaşlarımız okula geldiklerinde hırsızlık olayıyla karşılaşmışlar. Eğitim adına üzücü bir olay. Polis ekiplerimiz olaya el koydu. Hasarların belirlenmesi için çalışmalar sürüyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber