CHP'li Selvi, Erdoğan'a memur maaşlarını sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memur maaşının, en düşük memur maaşı olarak gösterilmesinin nedenini sordu.

Selvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memur sayısını öğrenmek istedi.

Evli, iki çocuklu ve eşi çalışmayan memur maaşının, en düşük memur maaşı olarak gösterilmesinin nedenini soran Selvi, "Lise ve yüksekokul mezunu, bekar memurların sayısı ve net olarak ödenen en düşük maaş düzeyleri ne kadardır?" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Başbakan Erdoğan'a, 2002-2008 döneminde kredi kartı sahibi ve kullanılan kredi kartı sayısının ne kadar olduğu sorusunu yöneltti.

Ateş, "2002-2008 döneminde, kredi kartı ödemelerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle takibe düşenlerin sayısı nedir? Takibe konu olan alacak tutarı ne kadardır? Kredi kartından nakit para kullanma veya gecikme faizi uygulanan faiz oranında bir sınırlama yapılması düşünülüyor mu?" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, İGDAŞ'ın son 4 yılda hangi iş ve projeleri taşeron firmalara ihale ettiğini öğrenmek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber