AKP'den bağış kampanyası iddialarına yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, parti yetkili organlarınca üzerinde çalışılmış ve karara bağlanmış herhangi bir bağış kampanyasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Gedikli, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yazılı ve görsel bazı basın yayın organlarında AKP'nin ?bağış kampanyası başlattığı? yönünde haber ve yorumların yer aldığını anımsattı.

Bu haberlerde, ?partinin bağış kampanyası yoluyla para toplama kararı aldığı, kampanyanın teşkilatlara duyurulacağı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bağış kampanyasının başlatılmasını ve gerekli çalışmaların yürütülmesini istediği? yönünde ifadelere yer verildiğini belirten Gedikli, şunları kaydetti:


Erdoğan çifti AKP'ye 20 şer bin YTL bağışladı

?Partimizin yetkili organlarınca üzerinde çalışılmış ve karara bağlanmış herhangi bir bağış kampanyası kesinlikle söz konusu değildir. Böyle bir konu yetkili organlarımızın gündeminde yer almamıştır. Teşkilatlarımıza bu yönde yazılı veya sözlü herhangi bir duyuruda bulunulmamıştır. Sayın Başbakanımızın bağış kampanyası başlatılması yönünde herhangi bir talimatı olmamıştır.

Yalnızca vatandaşlarımızdan gelen yoğun bağış talepleri MYK'ca değerlendirilmiş, bağışta bulunmak isteyen kişilerin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Siyasi Partiler Kanunu'nun 66, 69'ncu ve tüzüğümüzün 134. maddeleri çerçevesinde gönüllülük esasıyla bağışta bulunabilecekleri müzakere edilmiştir.

Kamuoyunda oluşabilecek yanlış bir kanının ortadan kaldırılması amacıyla açıklama yapılması zarureti doğmuştur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber