Otobüs anaokuluna dönüştürüldü

Haber Giriş : 03 Eylül 2008 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da çocuklar Belediye'nin gezici anaokulu otobüsü sayesinde hem öğreniyor, hem eğleniyor. Anaokulu bulunmayan mahalleleri dolaşan otobüste, uzman öğretmen, eğitici CD'ler, televizyon, boyama kitapları ve ders araçları bulunuyor.

Öğrencilerin okula uyumunu sağlamak amacıyla tam donanımlı oyun parkı, otobüsün dış kısmına seyyar olarak kuruluyor. Çocuklar, ders sonrası otobüsten kaydırakla parka inerek eğleniyor.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, otobüsü en kenar semtlere kadar göndererek, çocukların yüzünü güldürmeye çalıştıklarını söyledi. Bu semtlerdeki çocukların hayatlarında hiç görmedikleri oyuncaklarla oynayarak mutlu olduğunu ifade eden Balaman, "Arkadaşlarıyla birlikte paylaşma duygusu ve bazı temel davranış kurallarını öğreniyorlar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın anaokullarını yaygınlaştırmak için belediyelere otobüs tahsis etmesi çağrısında da bulunan Balaman, "Biz bir otobüsümüzü anaokuluna dönüştürerek geçen yıl hizmet vermeye başladık. Okullarında ana sınıfı bulunmayan mahallelerde hizmet veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak 2008-2009 öğretim yılında da belirlenen periyot dahilinde eğitim hizmetlerine devam edecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber