4 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Eylül 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN SURİYE'YE GİDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Suriye'ye gidiyor. (Saat: 08.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL SİVAS'TA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas Kongresi'nin 89. Yıldönümü nedeniyle Sivas'a gidiyor. Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni'ne katılacak olan Gül, daha sonra Sivas Kongresi'nin 89. Yıldönümü Törenlerine katılıyor. (Saat: 09.45/10.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ediyor. (Saat:12.50/14.00/14.40)

-Cumhuriyet Üniversitesi'nin açılış törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra da hayırsever işadamları ile beraber iftar yemeğine katılıyor. (Saat: 17.00/19.00)

-SGK BAŞKANI ACAR'IN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, 1 Ekim 2008'de tümüyle yürürlülüğe girecek olan Sosyal Sigortala ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıyor.

-Acar, toplantıda prim borçlarının yeniden yapılandırılması, 5510 Sayılı Yasa, kayıtdışı istihdamla mücadele ve Sağlık Uygulama Tebliği ile ilgili yürütülen çalışmaları anlatıyor. (Saat: 10.30)

-ASO İLE HALKBANK ARASINDA PROTOKOL

-Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, oda üyelerine uygun koşullu kredi imkanı sağlanmasına ilişkin protokol imzalıyor. (Saat: 11.00)

-TÜRK-BOSNA HERSEK İŞ KONSEYİ ORTAK TOPLANTISI

-Türk-Bosna Hersek İş Konseyi Ortak Toplantısı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Haris Sladjic'in katılımıyla yapılıyor. (Saat: 10.00)

-TÜİK, YAPI İZİNLERİNİ AÇIKLIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu, yılın ikinci çeyreğine ilişkin yapı izinleri istatistiklerini açıklıyor. (10.00)

-BAKAN GÖNÜL: ASELSAN'DAKİ ÖLÜMLER İNTİHAR

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin soru önergesine verdiği yanıtta, ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin intihar olduğunu söyledi.

-Bakan Gönül ?adli makamlarca yapılan geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde bu olaylar arasında bir ilişkinin olmadığı, ölen şahısların tümünün psikolojik tedavi gördükleri, ölüm nedenlerinin intihar olduğu belirlenmiştir. İntiharlara ölen şahısların psikolojik durumlarının yol açtığı değerlendirilmektedir? dedi.

-İÇ TALEP DARALMASI DERİNLEŞİYOR

-İhracatın etkisiyle artışını sürdüren otomobil üretimi ile ithaller de dahil otomobil satışları ve trafiğe çıkan araç sayısındaki değişimler de Haziran'da eksiye döndü.

-Dayanıklı tüketim malı üretim ve satışlarında ilk beş aydaki düşüş, Haziran ayında iyice hızlandı; üretim geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13.2, satışlar da yüzde 14.2 geriledi.

-KİT'LERİN BORÇ STOKU 55 MİLYAR YTL'YE DAYANDI

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve özelleştirme programındaki kuruluşların stok borçları Haziran sonu itibariyle 2007 sonuna göre yüzde 9.2 artarak 54.7 milyar YTL'ye çıktı.

-MEB, 4 BİN 622 ŞEF ALIYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı, merkez teşkilata 162, ilçe milli eğitim müdürlüklerine ise 4 bin 460 şef alacak. Bakanlık, boş şef kadrolarına atanacakların belirlenebilmesi amacıyla yapılması planlanan görevde yükselme eğitim ve sınavına katılmak isteyen personelin başvurularını 12-24 Eylül 2008 tarihleri arasında alacak.

-MEB ZEKALARI YARIŞTIRACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Zeka Vakfı ile işbirliğinde ?Türkiye 13. Zekâ Oyunları Yarışması? düzenliyor. 14 yaş altı, 14-21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere 3 kategoride yapılacak olan yarışmada, her kategorinin birincisine 10'ar cumhuriyet altını ödül verilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada eleme sınavı için başvurular 21 Eylül'de başlayacak.

-EĞİTİM-İŞ'İN BİRLİK ÇAĞRISI YANITSIZ KALDI

-Eğitim-İş, Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği'nde son 3 yıldır sorun yaşandığı gerekçesiyle, eğitim sendikaları başkanlarına mektup göndererek, ?Tabanının özlemlerini giderecek bir yönetmelik taslağı hazırlamak üzere, sendikaların temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu kurulması? ve birlik olunması çağrısında bulundu. Sendikalar ise çağrıyı yanıtsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber