'Gümüş kız'ın Şırnak ataması iptal edildi. Azize Antalya'ya gidecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 09:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, (DHA)

2008 PEKİN Olimpiyatları'nda Türkiye'ye tekvando dalında gümüş madalya kazandıran Azize Tanrıkulu, Şırnak'ın Yeni Aslan Başar Köyü İlköğretim Okulu'na beden eğitim öğretmeni olarak çıkan ataması, Antalya'ya alındı. Şırnak'a gelip işlemlerini tamamlayan Tanrıkulu, öğretmenliğini ve spor yaşamını bundan sonra Antalya'da sürdüreceğini söyledi.

Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'ye tekvandoda gümüş madalya kazandıran Azize Tanrıkulu'nun ataması, Pekin'de bulunduğu sırada beden eğitimi öğretmeni olarak Şırnak'ın merkeze bağlı Yeni Aslan Başar Köyü İlköğretim Okulu'na yapılmıştı.

Daha önce spor çalışmaları açısından Şırnak'a gidemeyeceğini açıklayan Tanrıkulu, bugün kente gelerek atandığı ilköğretim okulunu gezdi. Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurduğunu ve atamasının yaşadığı kent Antalya'ya alınacağını söyleyen Tanrıkulu, Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerekli işlemlerini tamamladı. Her öğretmen gibi kendisinin de öğretmenlik yaparak çocukları katkıda bulunmak istediğini belirten Tanrıkulu, artık Şırnak'ta kalmak istese de bunun kendi elinde olmadığını belirtti.

Şırnak'ta gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını anlatan Tanrıkulu, ?Okulu ve köyü gördüm. Aslında sporcu olmasam burada göre yapardım. Sporcu olduğum için atamam değiştiriliyor. Ailem ile birlikte Antalya'da yaşıyorum. Ağabeyimle birlikte antrenman yapıyoruz. Normal öğrencilik hayatımda da hem öğrencilik, hem de sporculuk yapıyordum. Şimdi de hem öğretmenlik yapacağım hem de sporla ilgileneceğim? dedi. Tanrıkulu, Şırnak'taki işlemlerini tamamladıktan sonra kentten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber