Doğu'daki öğretmenlerden yeni atanan meslektaşlarına: Önyargılarınızı kırın gelin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir zamanlar tayini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne çıktığı için terörü ve uzaklığı gerekçe göstererek istifa eden öğretmenler artık mazide kaldı. Şimdi, fedakar öğretmenler yeni eğitim sezonu geldiğinde okulunun boyasını badanasını yapıyor, penceresini temizliyor. Sıcakkanlı Doğu ve Güneydoğu insanının eğitildiği taktirde neleri başarabileceğine inanan öğretmenler, yeni tayini çıkan meslektaşlarına da "Önyargılarınızı kırın gelin" çağrısında bulunuyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşayan Elif Gürmekik, sınıf öğretmeni olduktan sonra ilk tayininin Bitlis'in Güroymak ilçesine çıktığını belirterek, "Bursa'daki ailemden ayrıldığım için çok üzülmüştüm. Çoğu öğretmenin önyargıyla yaklaştığı Doğu nasıl bir yer diye çok merak ediyordum. Kalkıp geldim. Güroymak'taki öğrenciler beni hayata bağladı. Şimdi onlarla yeni bir aile kurdum. Bu yörenin insanı çok sıcakkanlı. Tayini çıkan meslektaşlarımın da önyargılarını kırıp gelmelerini istiyorum." dedi.

Yeni eğitim öğretim sezonu için okulu baştan aşağı temizlediklerini anlatan sınıf öğretmeni Elif Gürmekik, "Bu bölgede çocukların eğitime ihtiyacı var. Onların iyi bir ortamda eğitim almaları için su taşımak gerekiyorsa su taşıyoruz, okulun boyasını badanasını yapıyoruz. Güroymak'ın insanı öğretmenleri el üzerinde tutuyor. Biz fedakarlık yapıyorsak, onlar bizden daha çok fedakar davranıyorlar." diye konuştu.

Gölbaşı İlköğretim Okulu Müdürü Kamil Çıplak da, ilk tayini çıktığında ailesinin Doğu'ya gitmesini istemediğini belirterek, "Ailem (İstifa et, burada kal) diye çok direndi. Herşeye rağmen Güroymak'a geldim. Yöre insanından çok yakınlık gördüm. Bu ortamı gördükten sonra bir zamanlar Doğu'ya gitmemi istemeyen ailemi de Güroymak'a getirdim. Gördükleri yakınlık karşısında onlar da şaşırdılar. Yeni tayini çıkan meslektaşlarımızı da aramıza bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kızılkurt, bölgenin eğitim yönünden kalkınması adına fedekarlık yapan çok sayıda öğretmen bulunduğunu ifade ederek, mesai saatleri dışında okulun temizliği ile ilgilenen ve öğrencilerinin sorununu çözmek için ev ev dolaşan meslektaşlarının bulunduğunu kaydetti.

Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan da, şunları söyledi: "Bitlis'e gelen öğretmenlerimiz burada bir ağabey ve bir abla gibi karşılanıyor. Öğrencilerimiz, ailelerinden daha çok öğretmenleriyle vakit geçiriyorlar. Öğretmenlerimiz de, hafta sonlarında kurs düzenliyor. Okulunu evi gibi temizleyip düzenleyen öğretmenlerimiz var. Bölgemizin eğitim yönünden kalkınması adına öğretmenlerimizi aşan bir konu olduğunda da biz devreye girip onlara gereken desteği sağlıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber