Zabıtadan yolda yürüyen gence dayak iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA)

AKSARAY'da, 25 yaşındaki Murat Başer'in yolda yürürken Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne ekibindeki memurlar tarafından dövdüğü iddia edildi. Zabıtaların Başer'i zorla belediye binasının içine aldıkları ve burada vurmaya devam ettikleri öne sürüldü.

Belediye görevlileri böyle bir olayın yaşanmadığını ileri sürerken, oyaşın cep telefonuyla görüntülendiği ortaya çıktı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Aksaray Belediye binası önünde meydana geldi. İddiaya göre, bir grup zabıta memuru, önlerinde yürüyen Murat Başer'le henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı, ardından da iddiaya göre saldırdı. Başer'i aralarına alıp döven zabıta ekipleri, onu zorla belediye binasının içine aldı. Zabıta ekiplerinin burada da Başer'e vurmaya devam ettiği iddia edildi.

Olay sırasında yoldan geçen ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kişi, cep telefonuyla zabıtalar Murat Başer'i döverken görüntülediğini söyledi. Görgü tanığı şunları iddia etti:

?Zabıta ekiplerinin önünde bir genç yürüyordu. Zabıta ekiplerinin yanında bulunan, muhtemelen amirleri olan kişi de ?İşte bu, indirin' şeklinde talimat verdi. Bunun üzerine zabıta ekipleri gence saldırdı. Döve döve belediye binasının içine aldılar. Genci belediye binasının içinde de dövmeye devam ettiler. Sonra gence ne oldu bilmiyorum.?

Aksaray Belediyesi yetkilileri, belediye önünde veya içinde kimsenin dövülmediğini ve zabıta ekiplerinin böyle bir olaya karışmadığını ileri sürdü. Görgü tanığının olayı polise de bildirmesinin ardından polis, dövüldüğü iddia edilen genci bulmak için harekete geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber