5 bin YTL'lik rüşvet kalorifer peteğinden çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Eylül 2008 17:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

ZONGULDAK Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan hastane müdürü Okan İbik ile bir doktor, bir muhasebeci ve bir görevli adliyeye sevk edildi. Operasyon sırasında bulunamayan rüşvete konu 5 bin YTL, hastane koridorundaki kalorifer peteğinden çıktı.

Hastane müdürü Okan İbik'in, bazı medikal firmalardan hastaneye malzeme alımı sırasında işleri kolaylaştırmak ve malzeme alım ihalesinde yardımcı olmak vaadiyle elektronik eşya ve para talebinde bulunduğu ihbarını alan polis çalışma yaptı. Savcının talimatıyla harekete geçen polis ekipleri, müdür İbik'in odasına gizli kamera yerleştirdi. Polisin daha önce seri numaralarını aldığı 5 bin YTL'yi, Ankaralı bir medikal firma görevlisinden aldığı kamerayla tespit edilen Okan İbik ile birlikte doktor M.S.Ç., mahasebe görevlisi S.A. ve görevli Ş.Z. önceki akşam hastanede gözaltına alındı. Rüşvet operasyonu sırasında Okan İbik'in üzerinde ve odasında yapılan aramaya rağmen bulunamayan 5 bin YTL ise, Kulak Burun Boğaz (KBB) servisinin yer aldığı koridordaki kalorifer peteğinin arkasında bulundu.

Emniyetteki sorguları tamamlanan Okan İbik ile doktor ve iki muhasebeci 3 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Kelepçeli olarak polis gözetiminde adliyeye binasına sokulan Okan İbik, gazetecilere gülümseyerek içeri girdi. Hastanede 6 yıldır müdür olarak görev yapan Okan İbik'in emniyetteki sorgusunda önce suçlamaları kabul etmediği, ancak gizli kamera görüntülerini izledikten sonra moralinin bozulduğu ve parayı sakladığı yeri açıkladığı belirtildi.

Okan İbik ve muhasebe görevlisi S.A.'nın, ?İhaleye fesat karıştırmak' ve ?rüşvet' suçlamasıyla, doktor M.S.Ç. ve diğer görevli Ş.Z.'nin ise şüpheli olarak adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber